thsanyi5#40
Megmondom mi a probléma a Linuxal amiért a Windows felhasználók nagy részét nem lehet rábeszélni akármilyen szép és jó legyen. Win7-et használok mióta létezik és minden jó benne számomra. Mikor Ubuntut kipróbáltam úgy éreztem mintha fejjel lefelé elkapott volna a hányinger. Minden máshol van és már bennem az ideg, hogy nem találom amit akarok. Kb. 12-13 éve használok Windowst, hogyan lenne bármi indíttatásom kidobni az eddigi ismereteimet és inkább neki állni átszokni egy teljesen más rendszerbe? Rossznak nem rossz az sőt jó. De 2-3 napba telt míg egy pár dologra rá jöttem. Segítség nélkül a driverek telepítését nem tudtam megoldani még 1 nap után se. Aztán segített egy ismerős és pár dolgot megcsináltam benne. De 3 nap múlva inkább vissza jöttem Windowsra mert nincs nekem kedvem másra szokni amikor itt is megkapom azt amire mindennapjaim alatt szükségem van. Ezt csak még tovább terheli a tény, hogy ha már valaki pénzt költött egy Windowsra akkor nem fogja a sarokba dobni.
Mellesleg nem mindig új Windowst kéne kiadni 1-1 új funkció miatt. Jobb lenne ha pár havonta kiadnának kicsike csomagokat pár upgraddel és pár évente mikor valami nagyot hoznak össze az lenne egy újabb verzió benne minden tudással az elődtől.
WoW-nál ez nagyon jól működik. A kis patchek érdekessé teszik a játékot két kiegészítő között is. Sőt, a patchek képesek rávenni a felhasználókat, hogy újra vissza térjenek a játékhoz. Vagy új felhasználókat hoznak, mert olyan tartalom érkezik, ami felkelti az érdeklődését a játék iránt. Minden upgradet folyton publikálni kell, hogy látszódjon a haladás, tudják az emberek, hogy még 1 hónap és hú de jó új skinekkel bővül a media player vagy 30%-ot javul a boot teljesítmény, esetleg kijavítanak egy bugot ami azt okozza, hogy xyz esetben befagy egy program.