• levente68
  #131
  Hát, azért van egy kis zavar cikken belül, evvel a "gyatra" angoltudásommal megállapíthatom. De legjobb esetben is pongyola a fogalmazás, nem egyetlen Wiki cikkre jellemzően.

  Elhiszem, hogy SGS-t tesztelsz, nem látok benne különlegességet.
  Azt viszont tudom, hogy valószínűleg közel annyira nem tesztelted még, mint én.
  Azt is tudom, hogy iPhone is hajlamos lefagyni, még tesztelés és terhelés nélkül is, mert a saját szememmel láttam, remélem, hihető.
  Azon felül, a gyatra angolommal, ami azért az átlagot üti, olvasgatok én mást is, pl. olyat, ahol az iPhone4 esetén meg kellett várni, hogy lemerüljön, hiszen az akksit nem tudta kivenni a gazdája.
  Ha tutira mondod, hogy újra kellett telepíteni, akkor se vagyok benne tuti, hogy kellett, nekem is fagyott le annyira rosszul megírt progitól, hogy úgy tűnt, annyi neki, mégis felállt végül!


  Ez az anyaghasználat az egyik legnagyobb vesszőparipája az ellenzőknek, nekem meg a legnagyobb hányingerem, de próbálok kulturált maradni és megkérdem:
  1.: Elhiszed-e, hogy az enyém nem recseg?
  2.: Magyarázd már el nekem, ha recseg, mondjuk úgy, mint egy kitűnő és a maga idején egyeduralkodó egyéb telefon, akkor mégis, mi van? Mert, hogy annál jobban recsegne, azt nehezen képzelem el.
  3.: Ha még annál jobban is recseg, azt nem tudja feledtetni azon dolgok sora, amiben több és jobb az SGS?
  Párat sorolok:
  - DLNA (Innovatív dolog? Igen. Használható és jó dolog? Igen. Az iPhone-ban kellett volna hamarabb lenni? Hát, a reinvencióba beleférne, szerintem…),
  - teljes BT, (ezen is kár vitázni, ha van, tudom használni, ha nincs, akkor nem, egyszerű képlet),
  - használhatóság gyári állapotban (ne kelljen szegény naruto-nak JB-vel kezdeni… ;o) ),
  - Super Amoled (két lépéssel modernebb és elegendő a felbontása szabad szemmel!),
  - az emészthetőbb ár,
  - a nem csepegtetett tudás (ugye, de hát majd jövőre adjuk, amit más évek óta…),
  - a user-nek megengedett teljes multitask (ki hogy ront miatta, az legyen az ő joga),
  - multimédiás készülékből kihagyva a rádió (megint legyen joga a user-nek nem használni, nincs korlátlan csomag mindenkinek, ráadásul, egyik iPhone-ban se volt),
  - az SD hiánya (akkor is, ha nem kell valakinek),
  - a kijelző/teljes méret aránya,
  - kisebb tömeg (nehogy azt mondd, attól minőségi, könyörgöm!),

  Hirtelen ennyi.

  Amit újra el kell, hogy mondjak, mert félreérthető lehet, hogy ennyi bajom van az iPhone-nal.
  Elbaltázott kütyümániás vagyok, imádom az új, nagyszerű és innovatív dolgokat és nem tagadom, első osztályú ebben az iPhone is, már az első is. DE! Ha engem, illetve az én lelkendezésemet lelohasztja valami egy új készülék kapcsán, annak nagy dolognak, nagy hiányosságnak kell lennie, márpedig az összes iCucc bővelkedik ebben. Vettem én már drága cuccot úgy, hogy letojtam az észérveket, de akkor azt be is vallottam. Egyszerűen az összes dolgot figyelembe véve az iPhone4 lett volna az, ahol talán átbillenek, de megelőzte az SGS, aztán bizonyított is, így az marad, pedig 50 pénz alatt tudtam volna szerezni minden további fizetnivaló nélkül, de nem erőltettem, mert minek, nem kívántam olyat, ami kevesebbet tud.

  Fontos, vannak apró bajai az SGS-nek is, valamint egy csomó dologban egyenrangú az iPhone4-gyel, de urambocsá én az összképet nézem, így pár valóban hozzáértővel összhangban véleményem szerint az SGS jobb.

  Vissza a hátlapra, egyetértesz-e velem abban, hogy semmi funkciója az akku bent tartásán és némi porvédelmen túl? Akkor meg minek azon rugózni, hisz ennek tökéletesen megfelel, olyan dolog ez, hogy miért van műanyag sárvédője egy autónak, miért ne lenne, az csak a ruhája, nem ott a gyűrődő zóna!
  Ha leveszed a hátlapot, védtelen a telefon? Nem. Akkor?
  Az meg egy másik kérdés, recsegne-e az iPhone, ha lenne kivehető akksija a klasszikus értelemben, tehát user által levehető hátlappal…