"... baj csak az, hogy abból a tizezerből mind azt hiszi hogy ő lesz a következő pokermilliomos."
Némi online pókeres múlttal / jelennel igazat kell adnom neked, viszont egyvalamibe gondoljatok bele: ez igaz bármely más a sportra (s most hagyjuk, hogy sport-e, vagy sem): atlétikára, úszásra, futballra, sakkra; itt nincs semmilyen különös összeesküvés az univerzumban, így működik a világ: keveseké a dicső fény, többeké az árnyék, s a szakadék jut a maradék 90%-nak...
"Aki már írt kaszinó játékot, az tudhatja, hogy egyetlen valódi nyertes van: a terem tulajdonosa. Minden más csak ámítás. Persze lehet mondani, hogy ez nem így van, de ti írtatok már ilyen játékot? És én írtam már?"
A pókerben is csak úgy lehet sikeres az ember, ha feláldoz valamit az életében, napi öt perccel / 100-as iq-val itt sem lehet meggazdagodni. Több kell hozzá.
Hogy ki az igazi nyertes? Természetesen a szervezők, s igen, van 10K-ból egy, aki jól él, de van még egy szűk réteg - talán ide tartozom én is (kopp-kopp) -, aki bár messze van a csillogástól, a nagy pénztől, de egy kis mellékes jövedelme adódott az elmúlt években ebből a bizniszből, magyar valóságot tekintve pedig nem is rossz pénz ez ám - más kérdés, hogy ez egy EU-s átlagfizunál már nem érné meg feltétlen erre időt pazarolni, legfeljebb egyetemistaként.
Szóval ez a nagy helyzet, meggazdagodni szinte senki sem fog, viszont akiben van némi kitartás, lelkesedés, az még a mai napig turbózhat egy picit a fizuján, persze, csak és kizárólag Kelet-európai viszonylatban.