• NEXUS6
    #57
    :)
    Szerintem nem feltétlenül ez a magyar specialitásnak tartott "dögöljön meg a szomszéd lova is" dolog van a "köpködők" hsz-ei mögött.
    Én pl. szerettem azt a Jobst, aki anno a Nagytestvéres video előtt beszélt, szerettem azt, aki egyetlen a Wintellel szemben talpon maradt cég vezetését elvállalta, és forradalmi dolgokra készült.

    De ez a forradalom abban merült ki, hogy látványosan szakított saját magával, beállt a konzumidiótákat kiszolgáló cégvezetők táborába.

    "Azt persze elfeljik, hogy ezek az emberek sokszor egy elet kemeny es kitarto munkajaval ertek oda ahol most vannak es lenne mit toluk tanulni.."
    Jó lenne egy olyan világban élni, ahol ezek az elvek tényleg érvényesülnek. Mert szerintem meg egy dolgot lehet tőle tanulni: megalkuvás nélkül szerezd meg az első nagy üzletedet, kerülj be a felső 10 000-be bármi áron, legyél gengszter, politikus, vagy egy ötletes szerencsés vállalkozó, mert attól kezdve nem történhet veled semmi rossz dolog, az életed azon része, amiért mások folyamatosan küzdenek már megoldódott, legfeljebb máshova kerülhetsz, de nem bukhatsz.
    Mondjuk a betegség elől persze nem futhatsz el, de sok pénzzel még betegen is tovább húzhatod, mint egy földi halandó.
    De ez nem olyan dolog, ami túl nagy újdonság lenne. Miért is nem csinálják meg még is csak az emberek általában. Hát igen hiányzik az emberek többségéből egy fontos tulajdonság: tehetség? Á nem az! Kitartás? Aki végig húz egy életet egy bányában pl, abban azért van kitartás. Szerencse? Talán még az sem, mindenki életében van 1-2 alkalom amikor bizonyos dolgokat megszerezhet...ne.
    Feltéve, ha lenne hozzá gyomruk, gátlástalanságuk, nem lennének túl "érzelgősek". Ez a legtöbb ember hibája, hogy van szíve!

    De valójában ugyan azok a gondjai mint bárki másnak, mint ember megértem.
    Azt nem értem meg, amit senkiben, ha belexarik a saját fészkébe. De minél öregebb lesz, valszeg azért ő is annál érzelgősebbé válik, ez a könyv szerintem nem tankönyv lesz, hanem egy hosszúra nyúlt magyarázkodás, egy többszáz oldalas bocsánatkérő levél.