• sanyicks
    #51
    "A netbook nem gép. 9W-ot meg talán egy NAS fogyaszt, még a gép önmagában is jóval többet." jaaj nézz már meg egy brazost, max fogyaszt 30w-t kompletten 2 maggal, és nem is olyan gyenge. Na meg van butább kevesebbet fogyasztó változat is.

    "Csak egy újabb VGA 500W-ot zabál önmagában. terhelés alatt. És mivel már a böngészők is GPU gyorsítottak, ott is terhelés alatt lesz."

    Jelenleg a legnagyobb fogyasztású DUPLA gpu-s kártya a gtx 590 ~380wattot fogyaszt. (és ilyen vga-ja alig pár embernek van, 90% integráltal nyomja)
    Gpu gyorsításnál meg inkább kisebb fogyasztás várható, mert a cpu helyett a gpu dolgozik olyannal ami annak való... gpu meg nem olyan hogy van idle meg max fogyasztás, a kett között átmenet van. Én vga-m sem eszi meg a 95w-s tdp-jét ha csak h264-et gyorsít(csak néhány wattot emelkedik a fogyasztása az idle-hez képest), sőt a legtöbb játéknál sem éri el a max fogyasztást.

    "Erősítő is 50W körül és a monitor is (ha LCD, ha CRT akkor még többet)." mint írtam, 19"-os lcd 22w-nél van és nem is ledes. Erősítőm meg jelenleg 8w-ot fogyaszt bekapcsolva közepes hangerőn(normál nagyhangfalas, nem fülhallgató).