• sanyicks
    #48
    Ma pedig egy mindent lejátszó, böngészős gép el van átlaghasználatnál 20w-ból. Egy középkat játékos gép is 150w közelében megvan, csak a gémerpisti grillforce-os gépek mennek kilowattokra.

    "viszont: pár éve nem volt 20w standby upc settopbox" nem is lesz sokáig, mert átveszik a helyet az ilyen 15-20w körüli fogyasztású mindenre képes brazos/atom háziszerverek, amiből csak 1 kell. A 20w-s sb settopboxhoz meg csak gratulálni tudok a upc-nek.

    Fácsézést meg a töredékwattokat fogyasztó tablet, és mobilokról is el lehet intézi.
    Nem éppen kell a stirlinghez olyan jó hűtés, a működő parabolás rendszerek sima ventis léghűtéssel mennek (vagy a forgótengely hajtja, vagy a termelt áramból csippentető motor), és úgy mennek több kw-os teljesítménnyel, vízhűtés csak ráadás (ráadásul a felmelegedett hűtővízet megint csak 1000 féle dologra lehet használni).
    Ha egy autó a maga 3-4 vagy több hengerével és hengerenként több tíz kw-os teljesítményével és szelepeivel, áttételeivel 30-évet is kibír, akkor 1 darab teljesen zárt, szelep és áttétel nélküli ki-be mozgó néhány kw-s stirling hengernek is ki kell bírni, mivel egy autó motorjához képest faék egyszerűségű.