• lapaleves
    #27
    az, hogy ti / ők nem fogják kevesebbel beérni magánügy.

    aki úgy gondolja, hogy elég lesz akkor szigetelni meg a legtakarékosabb gépeket megvenni, mikor a közműszámlák elérik az űrt, az téved. nem lesz rá pénz, mert egyszerre kell sokat változtatni, és a számlák is jóval magasabbak lesznek, így kevés pénz marad fejlesztésre.

    a füvet tavaly gyak. folyamatosan kézi géppel nyírtam. sportos, de megy. időben ugyanannyi, mint az elektronyossal, csak fárasztóbb meg gyakrabban kell nyírni.

    légkondinak kis túlzással elég egy hosszú műanyag cső 2 méter mélyen. az azon keresztül beszívott levegő magától kondícionálódik. folyamatos, de moderált légcserénél nekem a kinti -10 fokban sem ment soha 5 fok alá a bejövő levegő. a fűnyírással egyetemben semmi köze a témához, de rögtön 2 kitűnő példa, hogy mennyire itt van minden szükséges technológia az orrunk előtt, szinte tök ingyen.

    kertes háznál pár alapvető dologgal (amik persze - megtérülő - befektetést igényelnek) le lehet menni a felére a kiinduló víz-gáz-áram-étel fogyasztásnak, ha valaki komolyan gondolja. új építésűben szerintem még lejjebb, bonyolult és drága passzívház-gépészet nélkül is.