• astrobal
    #293
    ez a komment viszi a hét baromja címet, pedig még csak hétfő van.
    "ateista vallás"...OMG..

    Aki ateista az automatice nem olvas(hat)ta a bibliát? Vagy azért nincs igaza valakinek, mert nem hisz egy olyan könyvben (regényben), amit Krisztus születése után évszázadokkal ollóztak össze az egyház érdekeinek megfelelően, kihagyva belőle azokat a részeket, melyek nem illenek az egyház által a világra erőszakolt (szó szerint erőszakolt, hiszen a katolikus egyház a legnagyobb erőszakszervezet, mely valaha is létezett, és most ide vehetjük a kisgyerekek megerőszakolását is.) személeletmódba? Ls még te szólsz le másokat? LOL, a hét vicce, de tényleg. Olvastad eredeti nyelven a bibilát? nem, nem latinul hanem arámi és héber nyelven is? Esetleg egy eredeti verziót? Nem? Pedig azóta már párszor lefordították, az első magyar nyelvű Biblia pedig 1400 évvel Krisztus után született meg..tehát már régen nem arról szól az egész mint eredetileg, akkor meg miről beszélsz? Azt sem tudod, hogy mi volt az eredeti szöveg, de véded, közben fingod sincs semmiről...A vallási fanatizmus és elvakultság nem ismer határokat még ma sem, én meg verem a fejem a falba, hogy ez a XXI. században megtörténhet még.. Nem jöttünk mi még ki a középkorból, kurvára nem!

    Hogy a cikkhez is szóljak: valószínűleg a több elmélet együtt igaz: Túl nagyok a távolságok, túl nagy a háttérzaj, túl nagy az univerzium és túlságosan ritkák az értelmes fajok, viszont ami késik nem múlik, biztos, hogy előbb utóbb lesz kapcsolatfelvétel, legalábbis remélem. És azt is, hogy mi találunk rájuk és nem fordítva.

    Másrészt pedig szerintem sokan alábecsülik a saját fejlettségünket a gyilkolás terén. Több mint valószínű, hogy meg tudnánk védeni magunkat, hiszen hazai pályán játszunk egyrészt, másrészt pedig ha van amiben jó az emberiség, akkor az a pusztítás. Kishitűség feltételezni azt, hogy egy faj, ami képes nagyobb távolságok megtételére, szintén ugyanolyan jó a háborúban is, sőt, én inkább úgy fogalmaznám meg ezt, hogy amelyik faj az űrutazásra fordítja az energiáit és erőforrásait a háborúk helyett, az képes lehet az űrutazásra. Az emberiség egyelőre a fegyverkezésre helyezte a hangsúlyt, ami nem biztos, hogy baj, sőt. Abba is érdemes belegondolni, hogy mi lett volna, ha mondjuk 1000-1500 évvel ezelőtt látogatnak meg minket... Lerohantuk volna az idegeneket egy jól irányzott lovasrohammal?
    Így legalább van esélyünk észlelni őket, ha jönnek. Nem biztos, hogy észlelni is fogjuk őket, de meg van rá az esély, arra is hogy megvédjük magunkat, és akár arra is, hogy megelőző csapást mérjünk rájuk.

    Egyébként meg ezt az elbújósdit amúgy is régen elbasztuk, mert annyi rádiójel kerül(t) ki kontrollálatlanul az űrbe, hogy ha valaki kutat utánunk, vagy megfordul a fejében, hogy ezen a bolygón lehet élet, ahogy mi is megtaláltuk a Gliese rendszert, akkor előbb utóbb venni is fogja azokat a jeleket.

    Talán már meg is történt.