• B0nFire
    #17
    Ez az "én voltam itt előbb", meg "az én apukám erősebb mint a tiéd" maximum a homokozóban érv. A lényeg, hogy az emberek ismerik a Google-t mint keresőt, és nem is tudnak a Bing létezéséről (meg a többi húszezer keresőről). Ahogyan ismerik a Google Földet és a Google Mapst, viszont fingjuk sincs róla, hogy rajta kívül lenne-e még hasonló szolgáltatás.

    Ez a ki-kitől lopott dolog teljesen fölösleges. Az a lényeg, kinek sikerült befutnia valamivel. Állandóan olvasom a flémet, hogy a MS a grafikus felületet az Apple-től lopta, míg mások állítják, hogy az Apple is a Xerox ötletét másolta csupán. De mivel grafikus felületre igény volt, ha nagy tömegeket akartak megcélozni a számítógép-szegmensben, akkor muszáj volt csinálni. Innentől meg nem érdekes, hogy ki kezdte el előbb. Ahogy az se érdekel, hogy a FF most az IE vagy az Opera GUI-ját majmolja. Ízléses? Dizájnos? Az. Akkor meg ki a kórságot érdekel, hogy ki rajzolta meg először azt a nyüves gombot!

    "A törvények nem azért vannak, hogy megszegjük tény, no de a törvényeknek is haladni kell a világgal."

    Itt van a kutya elásva, hogy a technika gyorsabban fejlődik, mintsem a törvényalkotók azt követni tudnák. Hiszen minden ember zsebében (az enyémet kivéve) ott a több megapixeles fényképezős telefon, amivel bármikor bármit fotózhat, sőt, egyesek sutyiban még hangfelvételt is készítenek és visszaélnek velük. Lehet vele zsarolni. A személyiségi jogok kategóriát is egy kicsit rugalmasabban kéne kezelni. A Gugli nem azért néz be az ablakon, mert Mariska néni új tapétájára kíváncsi, hanem azért, mert egy szolgáltatást szeretne bevezetni, amivel a nem ott lakók is láthatják a városokat, az utcákat. + azok is, akiknek a büdös életben nem lesz arra pénze, hogy a lábát kitegye Agyarországról. Nekem jó, hogy láthatom New York utcáit, és ha Münchenéit nem láthatom, akkor szarok a németek torkába jó vastagot, főleg azért, mert ha csak maguknak csinálnák a cirkuszt, akkor nem érdekelne, de a tény az, hogy az EU egyik tagállama vagyunk, és így kvázi ők mondják meg a csigazabálókkal együtt a tutit, hogy mi etikus, és mi nem az.

    Ha meg valaki épp akkor tör be, amikor a Google autó fényképezi, azt bírom sajnálni. És a Bing autó nem fényképezi le a házakat? Nem a lópikulát. Ha jól emlékszem nem arról ment a hiszti, hogy utólag kitakarják-e a rendszámokat és az arcokat, mert azt mindig is kitakarták, hanem a németek azért verték az asztalt, hogy olyan szoftvert fejlesszen ki a Google, ami olyan intelligens, hogy felismeri az arcot és a rendszámot, és le se fényképezi eleve. Nehogy ott fenn a Google-szindikátusban a Big Brother körmölje szorgalmasan lefele azokat a rendszámokat, meg nyilvántartásba vegye a fejeket, amin látszik, hogy Lúzer Gézának nem telik a Plázára, és a Tecsóba jár vásárolni csirkefarhátot, mert szegény.

    Tehát akkor a Bingtől is minimum ezt kellene követelni. Nem azt, hogy utólag kitakarja-e vagy sem, mert az nem kérdés. Ne is fényképezze le eleve!