• psishock
    Az meg hogy a fox máris a következő verziót adja ki, számomra azt jelenti, hogy saját maguk is elismerik gyengeségeiket. Kicsit olyan ez, mintha játszanának felhasználóikkal, akik már alig várták a 4-et, és most megkapták, de most meg már az 5-öt várják. Vicces

nézz utána mit jelent az hogy fejlesztési/kiadási modellt cseréltek. Azért is tartott (egyrészt) ennyi időbe még kijött a ff4, mert át kellett dolgozniuk, elő kellett készíteniük egy csomó belső tényezőt. Mindjárt nem vicces, hanem logikus lesz.

eléggé érdekes, hogy a chrome van hátul és a fox elől. "lower is better"
    próbáltam mindet. A fox egy kalap szart sem ér, az ie9 eléggé jó lett, de ha google documents nyitva van, ráadásul több is, akkor mást nem lehet csinálni a gépen. Chrome ezt tökéletesen kezeli és nem lassul le a gép. Mondom ezt úgy, hogy egy 3 éves (vagy több) Fujitsu-Siemens Amilo Li 1718 laptopot használok. Aki ismeri, az tudja, hogy nem az erejéről híres a gép.
    Szóval nekem a legjobban a Chrome jön be.

Örülök hogy boldog Chrome felhasználó vagy. A memóhasználat kérdés miértjét említettem már a kommentjeimben, a Chrome mellesleg minden tabot egy-egy elzárt sandbox-ban tárol, így a többi böngészőhöz képest tényleg nagyobb az overall memóriaigénye, de biztonsági, oldalzárásnál memóürítési szempontokból is megvan annak az előnye.

A google dokumentek kezelésének kérdésére nem tudok mit mondani. A foxnak lassabb javascript motorja van valamennyivel ebben a pillanatban, de ez hétköznapi használatban szinte érezhetetlennek kell már lennie, benchmark oldalak kellenek a kimutatásához. Azt meg biztosra tudom állítani hogy közel nem lehet akkora különbség, hogy mi vele kezelhetetlenül dolgozik, az Chrome alatt pl tükörsimán fut. Gondolom persze hogy eleve az összes Google szolgáltatás V8 motorra van optimizálva amennyire csak tudták, de ez magában még nem jelenti azt hogy más böngészőkkel kezelhetetlenül lassú lenne. Elméletben még érezned sem kellene szinte a különbséget.

Speciel nálam semmi gond nem volt, kistesóm a gyengusz kis p4-esén használ Facebook, Youtube és hasonló komplexitású oldalakat. Maximum próbáld ki a Palemoon 4-eset http://www.palemoon.org/, ez SSE2 utasításkészletre és kifejezetten windowsra optimizált firefox változat. Lehet azzal a fox verzióval/beállítással volt nálad a galiba amit éppen kipróbáltál.