• MacropusRufus
    #34
    érdekes, de nem kellene ezzel komolyabban foglakozni, mert a végén hatalmas bajt fogunk okozzni a természetnek... Egyenlőre fingja sincs az emberiségnek, hogy egyáltalán melegszünk-e vagy sem. Amiért az utóbbi kb. 60 év műholdas megfigyelése szerint igen, semmit nem jelent. Vő: 200.000:60 (ebből a 200ezer az emberi faj jelenélte a Földön)... Kissé nevetséges bármit is levonni ebből.
    De ugye vannak itt a Földön növények is amik meg co2 zabálnak. Mi lesz ha nő a levegőben a co2 mennyisége? Dúsúl a növényzet! Na bumm. Viszont ha elkezdjük kivonni akkor komoly gondokat fogunk tudni kreálni.
    Foggalmunk sincs a globális folyamatokról, de megpróbálunk beleavaktozni egy olyan ciklusba ami több ezer v. több millió éves peridódusu is élehet.
    Emlékezzetek az ElNino-ra, amikor a Mi tudományunk felfedezte magának (akkor az ottlekók már több ezer éve ismerték...) egyből megállapították, hogy ez a melegedés eredménye... aztán jött a hidegzuhany, az indinok már több ezer éve ismerték a jelenséget. És még van sok ilyen.
    Grönlandon Viking települések bukkanak elő a jég alol... Gondolom 1000 éve nem volt divat a jég alá építkezni, tehát ebből következik: amikor a Vikingeng ott éltek, nem volt arrafelé komolyabb hó és jég. Aztán jött és mindent beborított... Most meg olvad. Akkor ezekszerint volt egy globális lehülés és most melegszünk?
    De mondhatok mást is: a Toba vulkán kitörése is okozhatta a globális lehülést aminek a múlása mostanában történik. (a Toba miatt az emberi faj egyeszáma pár 10ezerre csökkent! A hamut a Föld 100%-án ki lehet mutatni (víz kivéve)
    És még lehet sorolni. Szerintem a mostani melegedés egy ciklus része és nem sok közünk van hozzá. Viszont ha ebbe belevatkozunk, nagyobb bajt idézhetünk elő, mint ami a melegedés természetes velejárója lenne.