• B0nFire
    #54
    Na, például egy ilyen választ sem kaptam, mint a tiéd. Konkrétan még az Ubuntu.hu-n is csináltam csak ezért egy accountot, aztán onnan kaptam az ívet ezerrel, így meg is szüntettem a fiókomat.

    Segédlet és nyelvtudás-->Itt is bukik a dolog, ha valaki nem érti a nyelvet. Bár folyamatosan tanulom, és mondhatom, ma már eljutottam egy társalgási szintre angolul, két évvel ezelőtt szinte semmit nem tudtam, így hiába a tutorial. Emellett attól, hogy Skype-on remekül el bírok csevegni különböző témákról, amint a példa is mutatja (és ahogy pár hsz-szel lejjebb írtam is), olykor még a saját anyanyelvén is nehéz megértetni valakivel az információt, nemhogy angolul. Például a jogszabályok olyan nyakatekerten vannak megfogalmazva, hogy egy kukkot sem értek belőlük, pedig olvasott gyerek vagyok. A szakzsargont nem biztos, hogy értjük, még ha az adott nyelvet igen.

    Egy szó mint száz: ezer meg egy oka lehet annak, hogy a kormánycégek és hivatalok nem kvázi ingyenes rendszerre migrálnak, és ha mindent összeadunk és ismét oda lyukadunk ki, hogy a gonosz M$ jól megkente az EU-t, saját hegemóniáját erősítendő, számomra sokkal hihetőbb a történet úgy, hogy a zsírfejűek addig tököltek, míg el nem jött a 24. óra, és most döbbentek csak rá, hogy az átállás nem két nap, ezért marad a Windows.

    Nem kétlem, hogy az MS cinkelt kártyákkal játszik, mert aki ezen a piacon labdába akar rúgni az tisztességgel nem jut semmire, de semmivel sem rosszabb a többi piaci nagyhatalomnál. Ők is vesztegetnek, az MS is veszteget. Ha vesztegetett ebben az esetben, mert lehet, hogy itt még arra sem volt szükség, a törvényhozók maguk alól vágták ki a fát.

    Továbbá el kellene azon gondolkodni, hogy miért nem akar sehogysem elfele terjedni az az ingyenes OS, hiszen bemutatott látványos videókon és prezentációkon láthatjuk, mindenre képes, amire a Windows, az embereknek akkor sem kell. Annak sem, aki tudja, hogy létezik. Legalább picikét látnám az emelkedését, de semmi. Annak ellenére, hogy mindenki aki használja megegyezik abban, hogy a 2/3-5 évvel ezelőttihez képest mennyit változott márpedig a hasznára. Mégsem kell. Pedig azokat, akik a Windowst warezolják nemigen vesztegette meg a MS.