• B0nFire
    #51
    Bár off, de idekívánkozik, hogy az Ubunturól, amit kipróbáltam, azt mondták, hogy semmit nem kell vele csinálni, szépen mehet fel ugyanarra a partícióra mint a Windows és máris birtokba vehetem. Kissé fura lett volna, ha az EGYETLEN vincseszterem le van csatolva, úgy próbálok meg telepíteni rá egy operációs rendszert! Nem értem, tehát miről hadoválsz. A gép el lett indítva, bootolás az Ubuntu CD-ről, Ubi felkúszik, bejön egy iszonyat hányingerkeltően ronda, szarbarna felület 0, azaz nulla db meghajtóval.

    Na, innentől kezdve nem tudtam sehogy sem rávenni, hogy mutassa nekem a meghajtóimat, bár a csomagkezelőjéből automatikusan felrakott nekem olyan hasznosságokat, amit ki sem választottam, mint Gimp és a levelezőprogram, ezeket nem bántam, csak éppen semmit sem tudtam megnyitni, mert nem voltak meg a meghajtóim. És ez nem volt régebben két évnél! Akármit is mondtok, 2008-ban az Ubuntu 9-es akárvalahányas verzióján nem voltak meg a meghajtóim alapértelmezetten. Ez tény. Nem 2005-ben, akkor még internet sem volt a faluban.

    No, ekkor újra bútoltam és elindítottam a Windowst, amivel már képes voltam böngészni. Túrtam az Ubi fórumokat, de mindenütt vagy csak a magadfajta oltást kaptam: "Mi van, te 1 bites, hát még ennyit sem tudsz?" – mire én: "Nem, mert most látom életemben először"; a válaszok másik része olyanokkal jött, mint te, a mountolással, amiről annyi fogalmam volt, hogy a mount az angolul hegyet jelent és itt meg is állt a tudomány, mert azt már senki nem magyarázta el, mi az a mountolás, csak annyit, hogy: "Hát föl köll csatolni azokat a meghajtókat", amivel egy szemmel sem lettem okosabb, meg a HDMI-NTFS-MZ/X meg a többi töméntelen bullshit, hogy aszondja: "Nyisd meg a terminált... (jut eszembe, fingom sincs, hol található, de azért nyissam meg...), és írd be, hogy mínusz köbgyök per dé pont pont pontosvessző százalékjel..." – gyakorlatilag beleírod az egész ASCII karakterkészletedet a terminálba, és akkor majd valami történni fog.

    Végül két nap küszködés után eljutottam odáig, hogy meglettek a meghajtóim, erre fel egy kurva pdf-et nem tudok megnyitni, mert a Foxit Reader nem tudja olvasni az állományt. Elindítom akár az Open Office-t, akár Gimpet, akár más programot, már az üdvözlőképernyőnél kifagy, így kipróbálni sem tudtam semmit vele.

    Annak idején ugyanezeket leírtam, és még képernyőképeket is készítettem a hibaüzenetekről, hibákról, amelyeket ide be is pakoltam, és akkor egy-két hümmögés után a sok "szakértő" mind elszivárgott egy olyan megjegyzés keretében, hogy "Ez a rendszer nem neked való". Ahelyett, hogy segítettek volna megoldani a problémát.

    Na, azóta én nagy ívben kerülöm a Linuxot, és az életben amíg Windows létezik többet az én gépemre nem kerül fel, az fix, mert még csak le sem tudtam takarítani, mert eltűnt a boot menü is mindenestől, aminek az lett a vége, hogy a Windowst sem voltam képes többet elindítani, így két napos Ubuntu szopás után jött a harmadik napon a teljes Windows újratelepítés, amire egyébként nem lett volna szükség, ha nincs a Linux, és nincs bennem a kíváncsiság a "csodarendszerre".

    Na, most lehet itt lámázni, meg van engedve, de Windows terén egyáltalán nem vagyok 1 bites, és igen frusztráló tud lenni, amikor az ember hozzá sem tud szagolni egy másik rendszerhez, amely az elmondások szerint olyannyira nem különbözik a Windowstól, hogy "Amikor felraktam a barátnőmnek/anyukámnak/anyósomnak és ráhúztam egy XP skint, észre sem vette, hogy nem Windows". Na, hiszem, ha akarom. De nem akarom.

    Én eléggé nyitott vagyok mindenre, de az ujjamból nem szophatom ki a tudományt, aki meg a birtokában van, az oly gőgösen őrzi, mintha minimum a szent grál helyének titka után érdeklődnék, és a magas lóról az alant olvasható példa szerint lekezel. Akkor már inkább a Windows, amivel bármilyen probléma van, 3 perc alatt kiguglizom a megoldást, és további pár perc alatt el is hárítom a hibát.

    És ezért nem migrálnak az állami szervezetek sem tömegesen Linuxra, bármit is állítottak korábban. Már csak hogy ON is legyek és a cikkhez is hozzászóljak.