• B0nFire
    #43
    No, és mi van a szupporttal? Mert addig oké, hogy maga a rendszer ingyenes. De miután Mancika nem találja a bazi nagy Start gombot, rögtön a telefonért kapkod, az pedig már a Linuxéknál is pénzbe kerül, ha jól tudom (a megnövekedett telefonszámláról már nem is beszélve).

    Ezen kívül van hozzá magyar nyelven szupport? Mert nem jellemző, hogy Mancika meg fogja érteni az angol vagy francia nyelven adott utasításokat, amikor számtechből annyira agyilag zokni, hogy még az anyanyelvén is nehéz neki elmagyarázni, hogy miért "tűnt el" a C meghajtó, illetve, hogy "fel kell mountolnia" a meghajtót, hogy egyáltalán elkezdhesse a munkát. Persze, ezt elvégezhetné a rendszergazda, mint bonyolult feladatot, de még mindig ott van az, hogy Mancika akkor is a C:\Dokumentumok mappáját fogja keresni, amit megszokott, és nem fogja találni.

    Tehát a szupport az a Linuxon is pénzbe kerül, és gyanítom, hogy ha átállnának rá, sokkal sűrűbben kéne igénybe venni, mint a Windows szupportot, mert azt a rendszert gyakorlatilag már a 9 és fél éves Vér Istvánka is tudja hekkelgetni, míg azért ez Linuxon cseppet összetettebb dolog. Ha más nem, Vér Isvánkának ott a millió "Hogyan hekkeljük a Windowsunkat?" című iromány a weben tonnaszámra, míg a Linux tippekért jóval többet kell turkálni, és magasabbra rakja a mércét.