• hdo
    #36
    Hát, hardvert biztosan nem fogok venni linuxnak, mint már mondtam, engem az fogott meg, hogy rém egyszerűen tudtam hordozható gépen szelektív rendszerindítást eszközölni, amit windows alatt nem lehet megcsinálni, így hordozható gépen - elviekben - egy linux jobban megfelelne a célomnak. Másrészt a 10.04 - azon belül is a netbook remix - azért tetszett nagyon, mert felhagyott ezzel az ósdi unalmas régi módszerrel, hogy van egy desktop teliszórva ikonokkal, meg a tálcád. "Go home" nevű appletet futtatott amin a desktopod helyén kategóriákba szedett gyönyörű nagy parancsikonok voltak.

    De aztán jöttek a hardvergondok. Míg windowsban akár 10 órát is bírta az akksi az éppen nem használt hardverek letiltásával, addig a linux max hatot, mert a Bluetooth-ot nem lehetett letiltani újraindítás nélkül, wifit is csak inaktiválni lehetett tehát még ugyanúgy ment csak csatlakozni nem lehetett, kártyaolvasóban vagy felismerte a memóriakártyát vagy nem ésatöbbi.

    Az egész meg nem ér meg nekem annyit, hogy nekiálljak kutatni, hogy melyik az a linux disztrib amiben ugyanúgy van go-home applet, lehetőleg 2-es grub-ot használ, egyszerű, de mégsem undorító mód puritán a gnome felület stb.