• hdo
    "Otthoni embernek meg semmi sem alternatíva ami változás ..."

Ezzel hadd vitatkozzak ... én szinte egy szempillantás alatt cseréltem hordozható gépemen a windowst linuxra, egyetlen pici apró feature miatt, ami egy bash script volt.

1 hetes linux tapasztalattal írtam egy bash scriptet, ami rendszerindításkor annak megfelelően indítja el a megfelelő programokat, hogy van-e internet vagy nincs, tápról megy-e a gép vagy akksiról.

Az egész folyamat windowsra vetítve olyan egyszerű volt, mintha írtam volna egy bat fájlt, megnyitottam volna notepad-ban szerkesztésre, aztán mentés után beraktam volna az indítópult-ba.

Végül teljesen más okok miatt raktam vissza a windows 7-et, de ez már más téma. Tény, hogy amíg egy újabb windows - normális esetben - 3 évente jelenik meg, addig egy linux még egy disztriben belül is félévente. Habár a váltás az újabb verziószámra nem kötelező, a gyors váltások miatt egy-egy ilyen verzió támogatási ideje rendkívül kicsi, és általában rövid idő alatt - jóval a támogatás hivatalos megszűnése előtt - el is van hanyagolva bugfixek, illetve driver írások terén!

Na ezért nem érdemes vállalati környezetben linuxra váltani, hacsak nem kifejezetten olyan hardverek vannak már beszerezve amelyek linux támogatottságával nincs gond.