• mousee
    #23
    Valóban, igazad van.

    AD alternatíva pedig egy ördögi kör, mert ott az MS féle jól tesztelt megoldás a maga összes előnyével-nyűgével, minek fejlesszünk másikat? Pedig egy dinamikusan fejlődő alternatíva elég rendesen fel tudná kavarni az AD fejlesztése körüli állóvizet. Ki másnak lenne ennyi kerete hogy egy ilyen fejlesztést bevállaljon, ha nem az EU-nak? :)

    Én kisebb irodákban váltottam már ki windowsos rendeszereket (mind szerver, mind pedig desktop oldalon), amik remekül működnek, de ott csak max pár irodányi gépről van szó, teljesen más tészta, de ott is rengeteg dologba ütköztem, amikre elő kellett keríteni a megoldást. De volt megoldás, szóval van remény :)

    A dokumentáció hiánya szerintem mindenhol hiba, de sehol nincs pontosan lejegyezve minden, ez rendszerfüggetlen dolog :)

    Ha az EU váltani akart volna, akkor már évekkel ezelőtt elkezdte volna tervezni az átállást, pénzt fektetett volna a fejlesztésekbe, és törekedett volna arra, hogy megkönnyítse az átállást. Most már jól elhúzták az átállást, nincs idejük tesztelgetni. De így is lesz szopás bőven, XP-win7 váltásból is rengeteg apró gond van, főleg ha anno direkt XP-re írtak meg egy szoftvert.

    De gyártsunk összeesküvés elméletet mert az jó :P
    Talán még az MS kezet is csókolna ha most az EU megpróbálna linux alapú rendszerekre váltani. Rengeteg gond, hiba, teszteletlen káosz, ahonnan sírva menekülnek a Win7-hez. Marketing szempontból baromi nagy előnye lenne az MSnek belőle, az összes újság arról cikkezne hogy a linux=szopás.