• mousee
    #21
    Természetesen tudom, hogy az office csak egy kis lépés.

    De ugye egy migráció nem úgy zajlik hogy na akkor uccuneki oszt majd lesz valahogy, hanem előtte illik egy tesztkörnyezetet kialakítani pár gépből, és a felmerülő hibákra megoldást találni. Ha kis környezetben működik, akkor lehet picit nagyobb tesztkörnyezetet csinálni, és ott is tesztelni, egészen addig, amíg szépen lassan az egész környezet átalakul.

    A nyomtatók/szkennerek és egyéb irodai eszközök pedig szintén tervezést igényelnek.
    Azért itt mégis csak az EU-ról van szó, simán lehetne erőforrást elkülöníteni akár egy saját szabványos disztribúció fejlesztéséhez, sőt szerintem gyártókkal is meg lehetne állapodni hogy milyen driver kell (a vállalati eszközöket X időközönként cserélni kell, ha működik, ha nem). Most annyi lenne hogy a cserét úgy csinálnák hogy beszélnek a gyártóval hogy veszünk 857456785 eszközt ha van driver, akkor a gyártónak simán megéri megcsinálni, különben elesik a bevételtől.

    A belső fejlesztések elősegítenék a szoftveres függetlenséget, és biztonsági szempontból se lenne utolsó. De mivel ez baromi nagy meló, és nincs benne kenőpénz (csak a későbbiekben térülne meg, de akkor nempicit), ezért nem is állnak neki.

    Szerintem.