• F1End
    #443
    "Egyébként nekem akkoriban jópár évre igencsak megrogyott az egészségem, nyilvánvaló ok nélkül."
    Ha jól értelmeztem a leírásokat, a sugárbetegség a sugárterhelést követő néhány hónapban megy végbe. Ha pár évvel később történt, akkor viszont rákosnak kell lenned.
    Amennyiben nem, az érveitek alapján kijelenthetjük: Az atomenergiának semmi köze sincs hozzá. ;)

    "A fenti gondolatmenet alapján a rákot is a legkülönfélébb események is kiválthatják, sokat még a mai napig nem ismerünk, viszont vannak tényezők, amikről biztosan tudjuk, hogy szerepet játszanak a kialakulásában. Ilyenek a radioaktív sugárzás, a dohányzás, a szmog, a túlzott alkoholfogyasztás, a szintetikus élelmiszerek és E betűs mérgek 80%-ának fogyasztása (a maradék 20% csak azért kapott E betűs jelölést, hogy ne lehessen egyértelműen beskatulyázni a mérgeket), valamint a stresszes életmód."
    Csakhogy a hivatalos mérések alapján egy jól működő atomerőmű, de még egy távoli atomrobbanás sem növeli meg olyan mértékben a szervezetet ért sugárterhelést, mint például egy röntgenvizsgálat, ezért, ha arányaiban vizsgáljuk a dolgot kijelenthetjük, hogy egy atomerőmű a rák kialakulásának kockázatát kevésbé növeli, mint például a szobádban álló katódsugárcsöves televízió készülék. ;)