Artak#75
"Egyébként nem is rossz a fenti felsorolás az alternatívákról, bár korántsem teljesek."
Ha nem lennél sötétzöld akkor tudnád, hogy ezek nem alternatívák mivel kicsi a hatásfokuk.
"Persze valahogy nem megy ki a fejemből, hogy a hasadó anyagok is fogyóban vannak."
Ha használják akkor fogy. Az meg ne zavarjon, hogy száz év múlva sem fogunk még kifogyni belőle.
"Tudod engem az zavar, hogy egy-egy atomkatasztrófa nem ilyen másodpercnyi időre okoz nagyon nagy problémákat (sok szempontból). Rendben hogy a jód 131 felezési ideje rövid, de nem csak ez okozza problémákat."
Mert például a mostani katasztrófa mit okozott eddig? Egy csekély sugárszennyeződést ami nem árt senkinek mert határértékeken belül van.
Ellentétben a fosszilis erőművekkel amik hozzájárulnak a globális éghajlatváltozáshoz. Azt pedig senki sem tudja megjósolni, hogy pontosan mivel fog járni és meddig fog tartani.
"Mégegyszer leírom, ha így gondolod, költözz a csernobili szarkofág tetejére..."
Mantraként használod a csernobil szót. Csernobil nagyrészén már tűréshatáron belül van a sugárzás. Ez a betonszarkofággal való visszavágás elég gyerekes és irracionális.
Ennyi erővel én is mondhatnám azt, hogy költözz egy hamudomb tetejére és naponta porfürdőzz benne. Nem élnéd meg a 60-at szerintem.