És a legnagyobb szemétség, hogy ami már olcsóbb kategória lehetne, azt egyszerűen nem gyártják, amit még én vettem 67 -ért még tavaly (Asus EEEPC 900HA) már nem lehet kapni, 80 a legolcsóbb szinte mindenhol.
Másik ami kicsit szemétség a netbookokkal kapcsolatban, hogy egyszerűen nem állítanak be rendszeren oprendszert rájuk. Lehet kapni Windows -al, haveromnak XP -vel volt, szidta mint a szart, újratelepítettem neki, rendesen partícionálva és azóta tökéletesen működik.
De a legborzasztóbb a linuxal kiadott változat, mert azok konkrétan használhatatlanok (nemtudom mi volt rajta alapból, de még a wifi sem működött rendesen, azonnal töröltem). Habár ennek legalább grafikus felülete volt és volt rajta böngésző, egyik ismerősöm linuxal vett laptopot, azon csak a parancssor jött be, és kb. semmit nem tudtam vele kezdeni.
Mind1, részlet kérdés, de nem fogom föl, hogy miért nem képesek beállítani rá egy rendes oprendszert. Akár Ubuntu, de mostani tapasztalat, hogy Debian tényleg hasít, kurva gyors az egész, és sok minden működik alatta. Nekem még kb. 3 óra volt beállítani, hogy működjenek rajta a dolgok (wifi, videó gyorsítás, stb.), egy gyakorlott szakembernek ennyibe se lenne, megcsinálni mindegyik típusra egy jól működő verziót.
Ami még jobb, hogy mostmár nem XP -t adnak hozzá, hanem Win7 starter -t, nah hát az aztán pláne vicces (főleg ha csak 1 giga memória van benne). Szörnyű mit művelnek ezekkel, pedig nagyon jók ezek a netbookok.