• BigBone
    #36
    Ez a film western- és úgy általában filmrajongóknak készült, gyakorlatilag jelenetről jelenetre tisztelgés egy elfeledett de talán újjáéledő műfajnak. Ha nem jön át a sok idézet, talán nem akkora élmény, számomra viszont lenyűgöző mozi volt, és lefogadom angol eredetiben még több utalást azonosítani tudok. Az animáció Pixar, sőt egészen pontosan WALL-E színvonalú, rendkívül élethű, a karakterek jól sikerültek, a történet kiszámítható mégis képes a klisékből jó kis filmet összehozni, és elkerüli az egyszerű paródiát.

    Tény hogy nem széles közönségnek készült, sőt, nem is igazán fiataloknak, bár szerintem a fiatalok legalább annyira megtalálják benne az értéket és élvezetet, mint pl. a játékipar nagysikerű western-próbálkozásában, a Red Dead Redemptionben (mikor jön már PC-re?!).

    Klasszikus westernfilm, modern/anti-western, posztmodern/"neoklasszikus" western - hosszú műfajtörténeti évtizedek után talán pont a legkevésbé érintett fiatal generáció lehel majd új életet ebbe a rendkívül látványos műfajba, én pedig szívesen megnéznék egy 3D-s próbálkozást. Monument Valley, száguldó lovak és szekerek, ágyútűz, pisztolypárbaj és lélegzetelállító tájak - a western mindig is látványorientált műfaj volt, és adott ma a technikai háttér a látványosság új rangra emeléséhez.

    10/8