• dyra
    #89
    Alapból mák vagy! Akkor mivel hasonlítsam össze? Egyébként nekem így sosem működött Samaba megosztás ubi alatt. Ellenben smb.conf kézzel megszerkeszt és pöc röff ment megy. Nautilusban vagy megy vagy nem de nekem inkább eddig nem ment. Windowsban meg megy, mindig.

    A Windows 7 kapcsolatban igazad van! Nem gondoltam, hogy ti 10 - 15 éves PC -ről beszéltek! Azokra tényleg nem jó! Azokra tegyetek Ubuntu! :XD

    "Hát olvasd el a starter korlátozásait. Van rajta alapon office? Egy gimp tudású fotószerkesztő? távelérés host és kliens? levelezőprogram? több monitor támogatás? Titkosított fájlrendszer? Stb."

    Te jó ég! Ezekre nincs ezer meg alternatív szabadon felhasználaható megoldás W
    indowsra! Amúgy titkosított fájlrendszert te hány gépre toltál eddig?
    Én inkább kérek egy csupasz OS -t és majd én telepítek mint egy karácsonyfát amit aztán bonthatok lefelé.

    "Nincs. Nem is kell persze, csak hát te úgy akartad beállítani a dolgot hogy a kedvencednek megfelelő eredmény jöjjön ki. Egy ubi desktopot win7 ULTIMATE-el hasonlítunk össze. Startert inkább egy xubuntu, lubuntu, vagy ubuntu netbook editionhoz hasonló light rendszerrel hasonlítanál össze, HA nem csak az ócsárlás lenne a célod..."

    Miért? Ezt te sem gondolod komolyan :XD "Itten" netezésről egyszerü szövegszerkesztésről, videózgatásról és képnézegetésről volt szó! Melyiket nem lehet megcsinálni Windows 7 starterrel?

    "Ennyi marhaságot honnan szedsz össze? Megnézted ma mennyit fogyaszt egy modern videokártya és átültetted egy régi videokártyára? Megsúgom, hogy egy régi mainstream videokártya töredékét fogyasztja egy mainak, úgyhogy a 100-150wattos képzelgésed most elszállt, jó lesz az 60-70 wattnak is külön videokártyával."

    Zsenikém! Tegyél olyan VGA -t egy egyszerű nettes gépbe! Inkább maradj csöndben járatod itt lefelé magad, nézz már utána mennyit fogyaszt egy mai integrált VGA amivel te lazán nézel akár HD videót is. Aztán gyere vissza.

    "Kár hogy a gépről még lefelejtetted a kis tápegység árát is... ugyanis nem a levegőbül veszi ki a záramot. 6000-7k-s itx házakba meg el tudom képzelni milyen tápokat adnak :D lcpower meg hasonló "csodák", olyan bármikor kigyulladós, vagy túlfeszültséggel mindent szétégetős tápok :)"

    Enache tápos ITX házat vettem 10 rugó volt 120W 75% körüli hatásfok. Csak van olyan jó mint az általatok istenített átlag 10 éves gépek kodegány és társai tápok. Amúgy kiszámoltam 2 év alatt megtérűl (nekem). De én nem csak kiszámoltam ennél többet is tettem, ugyanis van itthon szerverecském már jó pár éve, mióta átálltam ATOM -ra pepet vissza esett a fogyasztásunk. Havi 1500 FT spórolok csak ezen. Az egy évben 18 000, 2 év alatt 36 000, P3700 -t cseréltem Atomra. De úgye én nem 2 éveben gondolkodok hanem 5 évben, akkor ezt is cserélni fogom olyanra ami még kevesebbet fogyaszt. Úgy 90 000 spóroltam ha akkori árakon számolok de mivel az árak csak emelkednek ezért ugye a valós spórolás ennél jóval több.

    beszerzésre javaslom neked a különböző aprókat, nem kell mindent újban megvenni. Pár hónapos garos cuccok rogyásig vannak jelentősen olcsóbban mint a boltban újonnan!

    Na mind1. Értelmetlen vita. Tőlem használj régi gépeket.