• Penge4
    #84
    " Irodákban és magánvállalkozóknál ugyanúgy megy a dolog, mint ahogy lentebb is írtam, ott azért picit macerásabb lenne a warez win, a vezetőség igencsak csóválná a buksiját."

    Ezeken a helyeken a support és a Windows-on nevelkedett sikítozó gépírónők miatt az összköltség mennyiségi licensszel olcsóbbra jön ki, mintha belevágnak az ismeretlenbe.

    Nem egy hasonló eset volt, amikor valaki kitalálta (legutóbb például a német minisztériumban), hogy Linux legyen, aztán visszaálltak, mert költségesebb volt.

    - Fizetni egy rendszergazdát, ismétlem, rendszergazdát, mert ez a feladat már túlmutat "Pistike, aki ért a gépekhez" szagterületén. :D

    - Fizetni a továbbképzést, hogy a maximum ECDL képzésben részesült emberek az OpenOffice-ban (LibreOffice-ban) is elboldoguljanak.

    Az Office-nál maradjunk még egy kicsit: Ha egy pályázati dokumentum olyan lesz, mint amit összeokádtak, csak mert az OpenOffice és az MS Office másképp tördeli a sorokat és másképp értelmezi egy ugyanazon formázást, főleg amikor a másik oldalon csak Office XP vagy Office 2003 van egy XP-s gépen és OOXML-ről még csak nem is hallott, vagy a másik eset, mikor az elmebeteg módon magyarra fordított Excel függvényneveket nem tudja értelmezni az OOo, akkor is majd magyarázd el nekik, hogy mennyivel olcsóbb.

    - Ha azonnal megáll az élet (mivel egy rendszergazda nem áll rendelkezésre 24 órában), akkor azonnal kell valaki, aki helyrekapja a rendszert, mert az idő pénz.

    "Ha warez wint használsz, akkor lopsz. Ugyanaz, mintha boltból lopnál el valamit."

    Látom jól bemagoltad a jogvédők szövegét. Hogy a HENT simogassa a buksidat, miközben bégetsz. :D

    Lopni fizikális termékeket lehet, amely ilyenkor az eredeti helyéről eltűnik (értsd: nem értékesíthető az eredeti tulajdonos által többé az eredeti termék, mert az eredeti helyéről átkerült hozzád).

    Rendszergazda létedre igazán tudhatnád mi a különbség a másolás és az áthelyezés között.

    És akkor még nem beszéltünk a járulékos haszonról (igen, olyan is van).

    Vagy szerinted ugyanennyi ember használna mondjuk Photoshop-ot vagy Windows-t, ha nem tudnák warezolni?

    Szerinted a Photoshopot ismerné egyáltalán valaki a grafikusokon kívül?

    Szerinted ha valaki grafikusnak tanulna akkor egyetemistaként zsebből kifizetne érte félmilliót? Vagy inkább mondjuk GIMP-et használna és aztán mikor a céghez kerül alkalmazásba, akkor már GIMP-en dolgozna (mert az a cégnek is költségmegtakarítás lenne).

    "Megveszem a gépet, jár hozzá az OEM, alaplap elfekszik, garival javítják, de a vele megvásárolt win már nem használható rajta. Ugyanaz gép? Elvileg igen, hardveresen nem. Mezei user bután fog csak nézni."

    Ha az alaplap elfekszik, akkor többnyire az egész OS-t célszerű újrahúzni, kivéve ha ugyanolyan típusú alaplapot sikerül szerezned, ami előtte volt.

    "Viszont ha kapok egy linket erről a progiról, akkor nagyon megköszönöm, hasznos."

    http://www.filehippo.com/updatechecker/

    "Internet security csomagok ezreit nyomják az emberek arcába, ezer és egy féle 3rd party szoft logója égeti naponta a netezők retináját."

    Igen, rosszul fogalmaztál és most is.

    Ugyanis a reklámok léteznek, ezekre épül sajnos az egész web. Ezekkel Windowson és Linuxon is egyenlő arányban találkozol, még ha Adblockot is használsz, esetenként akkor is néha.

    Internet Security-ra szvsz semmi szükség, a beépített Windows tűzfal és az MSSE bőven megteszi UAC mellett.

    Ha valaki ésszel netezik, akkor a vírusirtó Windowson is csak arra kell, hogy elkapja a warez vagy pornó keresgélése közben becsúszó trójaiakat.

    Persze egy céges pendriveról is kaphatsz kártevőt, szóval ajánlatos.

    Ha meg valaki hülye, akkor egy über-tűzfallal többet árt, mint használ.

    Ezek a biztonsági cégek a piacból élnek, értelemszerűen a saját termékeiket fogják a legjobbnak beállítani.

    "Az hogy szoftverekből kinek mi a kényelmes, az szintén megszokás kérdése."

    Mármint az átlagnak. Én egyéni preferencia alapján választok szoftvert.

    Egy oprendszer megszokását egy program megszokásához ne hasonlítsunk.

    Ha kapsz egy új háztartási gépet, vagy akármit és azt meg kell szoknod nem ugyanaz, mintha például kitesznek Kína közepén és attól fogva ott kell élned és minden addigi tudásod semmivé fog válni, mert újra kell tanulnod az (ottani) nyelvet. És pár nap után örülsz, ha élelmiszert tudsz majd kérni, annak ellenére, hogy valójában magyarul már kvantumfizikáról képes voltál beszélgetni, de kínaiul még a kiejtésed is szar.

    Ellentétben ha egy Magyarországon született csecsemőt viszel ki oda (vagy akár egy 5 évest) annak minden sokkal egyszerűbb lesz.

    Az oprendszer mindennek az alapja. Az teljesen más a kettő.

    Nem apró eltérések vannak, a kettő teljesen eltérő logikára épül. Windows-on vannak meghajtók, Linuxon nincsenek, ott csak \media\ könyvtár van, meg hda0, hda1, sda0, sda1

    Windowson van Registry, Documents and Settings (Roaming, Local), Program Files, Common Files) Linuxon ez is teljesen más.

    Azért ezek nem olyan különbségek, mint például böngészők között, ahol van címsor, vannak tabok, meg az alap parancsok nagyjából ugyanazok. Az átlagfelhasználónak pedig nincs szüksége másra.

    "Ez szép üzenet :D Hogy sikerült? :D"

    Már nem tudom pontosan, de olyan helyen akartam szerkeszteni egy .ini-t, ahol root jogosultság kellett volna hozzá.

    Aztán mivel ott nem volt saját használatba vétel, mint Windowson, megpróbálkoztam különfélébb megoldásokkal.


    De a mindenkori kedvencem még mindig egy Windows-os hibaüzenet volt: