• sanyicks
    #74
    Hát ez elég öszevissza. Egy ubi egy átlagfelhasználónak bizony felhasználóbarátabb mint egy win: az átlagnak szükséges alkalmazások fentvannak alapból, nyílt drivereket alapból telepít, zártakra rákérdez és azután telepít, codecből is letölti amire szükség van, van alkalmazásboltja ellenőrzött, garantáltan malware mentes programokkal (repository), a csomagkezelőbe belépve csak beírjuk a keresőbe mit szeretnénk, és letölti és telepíti.
    Különleges dolgoknál már kell érteni hozzá... de vindózon nem? Vagy a paranccsori cuccok ismerete linuxon "bonyolult" csak winen nem? Bizony bizony winen is ugyan olyan mélyen kell nyúlkálni és ugyanúgy ott fogsz pötyögni a szép fekete konzolablakban, mint linuxon...

    Linux legalább ugyanolyan felhasználóbarát mint a kíndóz (van amiben az egyik, van amiben a másik jobb), csak az mond mást aki már rágyepesedett valamire (winre) mert akkor "minden szar" ami más, mert az átlagember ilyen, minden változásra fúj. Fújt az ofiszban a ribbon felületre, fúj a digitális tv-re, fúj az ABS-re, mindenre ami más mint amit megszokott.
    Sajnos kevés ember van aki úgy tud dolgokhoz hozzáfogni, hogy tényleg újnak veszi...
    Ez a gond nincs jelen az elsőgépes átlagusereknél, ezért is nekik furcsa mód felhasználóbarát az ubi nincs vele gondjuk, miközben egy nagyobb tudású még is winre gyepesedett usernek van... Bizony azért mert a gyepesedett azt várja hogy a linux az win.

    Unixot meg tanulgathatsz, mert te probb akarsz lenni :D csak kicsit idejét múlt mivel 1986-ban jött ki az utolsó verzió :DDD
    A leszármazottjait linuxnak, minixnek, xBSD-nek, OSX-nek, OpenSolarisnak, AIX-nak, és HP/UX-nek hívják ;) Röviden a UNIX jópár éve egy szabványrendszer mint konkrét os.