• sanyicks
    #69
    "Mert a linuxnál nincs olyan, hogy telepíteni akarod y programot és erre szól neked de még ahhoz kell z program de a z programhoz meg kell a k program :D Ezzel nem is nagyon tudok mit kezdeni, ezek szerint hosszú túvú tapasztalataid nincsenek Ubuntuval kapcsolatban, én pár év alatt olyan szinten belaktam, hogy inkább nyomtam egy formatot! Ugyanaz volt a problémám mint a Windowsal, és nem csak a home könyvtáramat nem láttam át, hanem már azt sem tudtam mi kell és mi nem kell a sok sok program közül!"
    De van ilyen csak azt a csomagkezelő elintézi ;) winnél ugye ilyen nincs. Ha nem mellékel minden cuccot a szoftver készítője ami kellhez hozzá, akkor repül a "hiányzik valami" hibaüzenet (ami xp-nél még egész informatív volt, mert még kiírta hogy melyik dll, vistától már event logban kell kotorászni ehhez).

    Az hogy te nem látsz át bármilyen rendszert az user error. Én a wines gépen is átlátom azt a 730 gigányi anyagot, ami 6 éve! gyűlik (pedig nincs annyira szépen rendezve mint lehetne) olyan módon maradt ez így meg win telepítések után, hogy van egy c partició amin csak a win van, minden más más partición (a felhasználói programok is), és ezek a particiók újabb vinyókra 1 az 1-ben lettek átemelve.