• sanyicks
    #66
    "Ja ja fején találtad a szöget, alapesetben egy valamennyire tanúlt informatikusnak nem probléma belőni a Sambat. És "komolyabb" dolgokat sem. Kérd meg anyucit, hogy tegye ugyanezt meg. Windows jobb egér klikk mappa megosztás és lás csodát működik."

    Beszéled a marhaságokat, látszik életetbe nem is próbáltad. Egy samba megosztás megnyitása ubin ennyi: felső menü/hálózat/windows hálózat ;) Vagy a számítógép (sajátgép) hálózat részére kattintva (jééé ez milyen ismerős! talán winen pont így van?)
    Már ha a wines gép szórná a megosztás jelenlétét a hálózaton de mivel egy bugos szar az egész, az én wines gépem, csak ip címmel látható (másik wines gépről is). Biztos állítottam valamit aminek elvileg köze nincs ehhez de még is (wines szokás szerint), és attól nem megy. Bár jól emléxem régebben a lanpartykon is mindig 2 órát szoptunk hogy látszódjon végre a wines gépek között a megosztás, de később a tapasztalatok után inkább ip-vel nyomtuk.

    "és mire mész a 128 megán elfutó Ubuntuddal? Szerencsétlen videót nem tudsz megnézni. De szerintem egy nagyobb doksi megnyitása is komoly gond neki. De hát elindul! :D huuu de állat :XD"

    Ne terelj, arról volt szó hogy benyögted hogy a starter milyen jó kicsi a gépigénye, holott az ubi képes elindulni 128 mega rammal, a win meg nem... ennyi volt a lényeg.

    "Windows 7 Starter áruld már el nekem miért nem vethető össze az Ubuntuval? Mi nem fut rajta? Milyen korlátozások miatt nem lehet használni anyukának otthon netezésre szövegszerkesztésre és társaira? Böfögni hülyeségeket én is tudok."

    Hát olvasd el a starter korlátozásait. Van rajta alapon office? Egy gimp tudású fotószerkesztő? távelérés host és kliens? levelezőprogram? több monitor támogatás? Titkosított fájlrendszer? Stb.

    Nincs. Nem is kell persze, csak hát te úgy akartad beállítani a dolgot hogy a kedvencednek megfelelő eredmény jöjjön ki. Egy ubi desktopot win7 ULTIMATE-el hasonlítunk össze. Startert inkább egy xubuntu, lubuntu, vagy ubuntu netbook editionhoz hasonló light rendszerrel hasonlítanál össze, HA nem csak az ócsárlás lenne a célod...

    "Ellenben a fogyasztás lesz 30W körül szemben a P3 - P2 gép integrált grafikával 40W - 50W ha nincs integrált grafika meg 100W - 150W
    De hát van akinek ingyé van az energia. Én inkább összerakok a kis fogyasztású PC -t."
    Ennyi marhaságot honnan szedsz össze? Megnézted ma mennyit fogyaszt egy modern videokártya és átültetted egy régi videokártyára? Megsúgom, hogy egy régi mainstream videokártya töredékét fogyasztja egy mainak, úgyhogy a 100-150wattos képzelgésed most elszállt, jó lesz az 60-70 wattnak is külön videokártyával.

    Kiszámoltad már hogy egy 40k-ért vett olcsó gép az alacsony fogasztásának köszönhetően mennyi idő alatt hozza be a saját árát egy leselejtezett (tehát ingyen) nagyobb fogyasztású géphez képest? Na igen, évek...

    Kár hogy a gépről még lefelejtetted a kis tápegység árát is... ugyanis nem a levegőbül veszi ki a záramot. 6000-7k-s itx házakba meg el tudom képzelni milyen tápokat adnak :D lcpower meg hasonló "csodák", olyan bármikor kigyulladós, vagy túlfeszültséggel mindent szétégetős tápok :)
    Egy rendesebb kistáp ma 8k körül van önmagában ház nélkül. Igaz ez is még lehúzós ár magyarországon (usában 4k körül van) de még az usából is drágább mint amit te állítasz.