• dyra
    #62
    ja azt nem mondtad, hogy muter gyakorlatilag nem használja a gépet így már érthető, hogy nincs baja vele.

    Jó pár ismerősömnél évek óta kiválóan megy a Windows. Akik olyan típusok mint a te muterod, hogy csak ünnepnap használják a gépet még a Win98 -al is teljesen jól elvannak. Az, hogy vannak userek akik nem foglalkoznak a biztonsággal nem épp a Windows baja, bár az UAC -al szerintem nagyot léptek előre biztonság terén is.


    "- Folyamatosan lassuló gép? Egyre több helyet foglal a windows mappa? linux alatt ilyen nincs.
    És a sort lehetne folytatni a végtelenségig (persze fordítva is, értelemszerűen aki egész nap aftereffect-ezik meg premier pro-zik, és a legújabb játékokat játsza 9856*4068 felbontással, annak nem való a linux)"

    Mert a linuxnál nincs olyan, hogy telepíteni akarod y programot és erre szól neked de még ahhoz kell z program de a z programhoz meg kell a k program :D Ezzel nem is nagyon tudok mit kezdeni, ezek szerint hosszú túvú tapasztalataid nincsenek Ubuntuval kapcsolatban, én pár év alatt olyan szinten belaktam, hogy inkább nyomtam egy formatot! Ugyanaz volt a problémám mint a Windowsal, és nem csak a home könyvtáramat nem láttam át, hanem már azt sem tudtam mi kell és mi nem kell a sok sok program közül!

    Legtisztább megoldás a format volt. Fel is szabadult egy rahedli hely.

    128MB rammal jól fog menni aláírom ha egy 2GHz CPU a társa, ám egy 400MHz procival te nem fogsz videókat nézegetni max trágya felbontásban még ha Puppy Linuxal tolod akkor is ez lesz a helyzet. Képet nézegetni meg már DOS -al is lehetett ha nem haragszol ettől nem ájulok el. De hogy, hogy normálisan szöveget szerkeszteni sem lehet vele az is biztos. Szerencsétlenkedni jó.

    Magamról annyit, hogy egy 10 éve lassan már, hogy egy ABIT laphoz adott SUSE linuxal kezdtem a pályafutásom 97 környékén. Azóta mindig volt valamilyen Linux és van is Linux a gépeimen, sőt a térségben ahol élek karbantartok és üzemeltetek néhány Linux alapú fájl, nyomtató, mail, proxy és web szervert. Mint írtam szeretem.

    De nevezzük már felhasználóbarátnak, mert egyszerűen nem mondunk igazat. A felhasználóbarát amit az Apple és az MS csinál. És az eredmények messze őket igazolják. Az az igazság, hogy a Google megmutatta lehet felhasználóbarát Linuxot csinálni ott van az Android ami igencsak előre mutató. Tehát lehet felhasználóbarát Linuxot csinálni. De egyenlőre az asztali gépekre szánt verziók használatánál előbb utóbb olyan feladatokba botlik az ember amik sajnálatos módon csak rengeteg rá fordított idővel háríthatóak el. Ezért tartom az álláspontom. Anyukámnak Windowst telepítek mert almára nincs pénzünk.