• halgatyó
    Nehéz ekkora szöveg-tömegre válaszolni, ezért csak néhány fontos (sarokponti) részletet vizsgáljunk:

...le is írtam, hogy miért nem írok részleteket, hanem felvázoltam az irányt...

Ez az "irány" meglehetősen homályos helyre vezet. Mégiscsak szükség lenne néhány részletre. Én vettem a fáradságot, hogy konkrét kérdéseket írjak.
    Aztán:

Tehát még véletlenül sem arról beszélsz, amiről én. Én felhasználáscsökkenés mellett megjelenő életszínvonal emelkedésről beszélek

Talán nem ártana néhány konkrétum, hogy hogyan fog javulni az életminőségünk, ha közben kevesebb lesz az energiánk... (és nem 5-10%-kal, hanem mondjuk a jelenleginek a --ezt nehéz megsaccolni-- mondjuk 1/3-a ... 1/10-ede.

ez nálad egyfajta egyéni szűk keresztmetszet, hogy nem tudsz elszakadni attól a nézettől, hogy az életminőség egyenlő az energiafelhasználás mértékével

Megint ez a csökkenő energiafelhasználás, növekvő életminőséggel.

1.) Én nem azt írtam, hogy az energia=életminőség, hanem azt, hogy a normális, emberi életminőséghez szükséges javak előállításához és használatához energia kell.

2.) Könyörgök, fejtsd már ki, hogy a csökkenő energiafelhasznás mellett hogyan tud javulni az életminőségünk? Attól, hogy hajnali 3-kor kelünk majd, hogy reggel 6-ra gyalog vagy a tömegnyomor-közlekedéssel beérjünk a munkahelyünkre?
    Attól, hogy a fárasztó fizikai munka (=energiamegtakarítás) után hideg vízben fürdünk le? Attól, hogy nem lesz mosógépünk, és kézzel moshatunk? Attól, hogy a lakásainkban a mai 20 fok helyett 15 fok lesz? Ez lenne az életminőség?

Én meggyőzhető vagyok, de akkor meg kell győzni, és nem mellébeszélni. (mellébeszélés pl. kiotói diktátumok összemosása a fegyverkezési versennyel)

Ahelyett, hogy a többi meglehetősen szofista jellegű érvelésre válaszolnék, újra felteszem a kérdéseket a zöldek által megálmodott jövőről (nem azt állítom, hogy Te zöld vagy, bár az érvelési technikád nem túl konkrét, ezt tekintsed visszajelzésnek)

Kérdések.

1.) Ha sem az atomenergia, sem a fosszilis energiák nem állnak rendelkezésünkre, akkor milyen módon és mennyi energiát fogunk termelni?
    (összehasonlításul: mostanában a 7 milliárd ember energiafogyasztása kb. 15TW, azaz évente 15 TW*év)
    Szóval mivel? Széllel? Vízerőművekkel? Árapály-erőművekkel? Geotermikus fűtést fogunk alkalmazni a lakásokban? Geotermikus eőműveket fognak építeni?
    Vagy naperőművekkel?

És most jön a nagy kérdés (csak az 1. ponthoz):
    Említetted (asszem Te, valamikor korábban), hogy a megújuló energiaforrások fejlesztésére sokkal kevesebb erőforrást (direkt nem "pénzt" írok) használnak fel (emberiség szinten) mint az atomenergetika fejlesztésére.
    Csakhogy: ezt leginkább azoktól kellene megkérdezni, akik rá tudták venni a Fölf országainak a nagy részének a kormányait és politikusait a kiotói diktátunok aláírására ("természetesen" mindenféle népszavazás meg ilyesmi nélkül, hiába no népszavazást csak az atomenergiáról lehet tartani..)
    nomeg az enyhénszólva is trükkös-csalás-gyanús CO2 kvótakereskedelemre.

2.) A zöldek által elképzelt jövőben is emberek fognak élni, ha jól értem.
    Most ne gyere azzal, hogy én az energiatermelés érdekében a Földet tönkre akarom tenni, meg hasonlókkal, mert ez a kérdés NEM erre vonatkozik, hanem, arra, hogy a zöldek hogyan képzelik el!

Tehát azok az emberek mivel fogják eltölteni a napjaikat?

-- Mi lesz a munkájuk? Úgy körülbelül. Gondolom, inkább fizikai munka lesz, legalábbis a nagy tömeg számára. Aratás, cséplés, csákányozás, lapátolás meg hasonlók.
    Ha nem így látod, kérlek javíts ki.

-- Hány órát fognak dolgozni? A nők is, vagy csak a férfiak? Ha a nők is, akkro ki fogja nevelni a gyerekeket, és ki fogja elvégezni a házimunkákat? Tehát feltételezhetjük -- javíts ki ha nem -- hogy a majdani zöld háztartások igen alacsony gépesítettségi foka mellett a nők otthon fognak dolgozni.

-- Milyen messze lesz a lakásuk a munkaheéyüktől?
    Ha az önellátó kisparaszti gazdaságok válnak a társadalom-gazdaság gerincévé (de javíts ki, ha nem) akkor a lakás-munkahely távolság pár km-től néhány km-ig fog terjedni, amit meg lehet tenni gyalog vagy szekérrel 1-2 óra alatt (hajnali 4-től 5-ig)
    Miközben ezekre a kérdésekre válaszolsz, itt pl. arra is kitérhetsz, hogy a hajnali gyaloglás meg az esti visszafelé, hogyan növeli az életminőséget)

-- Milyen lesz az orvosi ellátás?
    Arra az egyszerű tényre nem árt utalni, hogy a NEM használt tudás pár generáció elteltével legendákká alakul, majd lassan elfelejtődik.
    Vagyis a mai nagyvárosok, a tudomány, az egyetemek, a gyógyszeripar, a technika eltűntével gyógyító eljárásnak megmarad az imádság, a ráolvasás meg a kígyófarok-főzet és a homeopátiás izék.

-- Milyen lesz a családok szerkezete? Pl. sok gyerek lesz-e vagy kevés?
    A sok gyerek ugyanis SZÜKSÉGES a nem-techikai alapú társadalom-gazdaság fenntartásához!
    Részben azért, mert a nehéz fizikai munkához fiatal, erős kezek kellenek, és az alacsony technikai szintű társadalmakban az emberek hamarabb öregszenek (reuma, pl. a sok hidegvíztől és a fűtetlen vályogviskóktól, köszvény, gyógyíthatatlan fejfájás, az alkohol hatásai, stb...)
    Másrészt azért, mert ha nincs elegendő fiatal kéz, akkor az öregeket ki kell rakni a pusztába vagy az erdőbe (a jóóó zöld életminőség jegyében:-))), hogy ne pusztítsák a kevéske élelmet...

Ha viszont sok gyermek születik (és még az 1/3-a gyermekkori halála után is sok marad) akkor mi tartja majd szinten a társadalmak lélekszámát?
    Az éhinségek (egy-egy rosszab év után), a járványok és a háborúk????

Húúú húúú ez ám a remek zöld életmninőség, energia nélkül

-- Milyen lesz a társadalom szerkezete?
    Itt arra szeretnék utalni, hogy a ma általános "demokrácia" (ami sajnos társadalmi rendszer helyett egyre inkább az egymást gyűlölő csportok létrehozására és egymás ellen uszítására épülő puszta hatalomgyakorlási technikává aljasul, és az emberek jóléte helyett egyre inkább az emberek felhergelése saját jövőbeni érdekeik ellen)
    szóval a ma szentnek meghirdetett (legalábbis szavakban) demokrácia helyett
    alighanem valami más lesz. Ami a korábbi társadalmakban is volt.

Lesz majd deresre húzás (természetesen a boldog zöld életminőség jegyében, energia nélkül) hogy az engedetlen parasztot valahogyan rávegyék arra, hogy többet dolgozzon! Ugyanis egy mai börtön az akkori életminőséghez képest luxusüdülő, így hát senkinek ne legyenek illúziói a majdani boldog zöld társadalom büntetési szokásai felől!!! (deresre húzás, megnyúzás, karóba húzás, elevenen elégetés, vízbefojtás, stb...)

Mindannyian tudjuk, hogy a zöldek miért nem hajlandók ezeket a részleteket felvázolni. Nem lehet belőlük harapófogóval sem kiráncigálni semmi konkrétumot.
    És bemutatni sem akarják
    , nem is tudnák!
    Ha megpróbálnák, akkor csúnyán leégnéánek. Ezért minden eszközzel igyekszenek elkerülni hogy bármi konkrétum túl korán kiderüljön az ő világukról.
    Tudják ők nagyon jól, hogy az általuk elképzelt zöld világ irtózatos.

EGYETLEN KÖRNYEZETBARÁT ÜZEMANYAG VAN: A KORBÁCS!