• Balumann
    #43
    Hát, a Microsoft az egyértelműen azon a vonalon van, hogy kisebb gépigényű oprendszer helyett telipakolja minél több jó dologgal, illetve mindennel amire szükség lehet egy kliens gépen, akár otthonra, akár munkaállomásként. Valóban sok fölösleges dolog van benne, de úgy tapasztaltam, hogy nem ezek eszik meg az erőforrásokat (a naplózás talán a legerőforrásigényesebb, hálózati nyomtatás az meg pláne, elindul azt "alszik". Az aero felület is kikapcsolható, az lefoglal talán 100 megát a memóriából, de pl. teljes képernyős alkalmazások/játékok alatt kilövi vagy swapba teszi, vagy fenetudja mit csinál, tehát olyankor az sem eszi a gépet. (nyugodtan ki lehet próbálni tesztekkel, aero felületet kikapcsolva és bekapcsolva, játékok alatt semmi különbség nem lesz).

    Tehát amik megeszik az erőforrásokat, azok gyakorlatilag a rendszer stabilitását és fő funkcióit teszik ki. Ha a Microsoft megpróbálna kiadni egy XP -nél kisebb, vagy ahhoz hasonló erőforrású oprendszert (megőrizve a kompatibilitást mindenféle szoftverrel), egy Win98 lenne belőle szerintem.

    Abban egyetértek, mint informatikus, hogy lehetne egy professzionálisabb beállításlehetőség,pl. telepítésnél kiválasztani, hogy egyáltalán feltelepüljenek-e ilyen dolgok, mint a naplózás, hálózati nyomtatás, windows tűzfal, többfelhasználós rendszer (admin meg vendég felhasználók kezelése), meg jópár szolgáltatás.