• Balumann
    #39
    Mivel rendszergazdának készülök, nagyon sok gépen volt alkalmam már összehasonlítani a Windows 7 és az XP sebességét (saját gépemen - asztalin és netbookon, rokonaimnál, haveromnál (legtöbbnek én telepítettem xp -t és win7 -et is), és nekem az a tapasztalatom, hogy 2 giga és egy 2 magos proci (egyáltalán nem a drágábbik fajtából, tehát akármilyen kétmagos) mellett egyértelműen gyorsabban és stabilabban fut a Win7 mint az XP.
    Aláírásomban láthatod az én konfigomat, és én XP -n is használtam minden félére, zeneszerkesztés próbálkozásra (CubAse), videószerkesztésre, játékokra (ezutóbbi 2 szerintem a legigényesebb, és ezen látszódott legjobban, hogy sokkal jobban megy minden), honlapkészítés, és még sokminden. Boot az valóban lassabb (bár az XP egy idő után lehagyja többnyire).
    1 magos proci ill. 2 giga ram alatt csak rosszabbnak láttam még xp -hez képest, de stabilabbnak - azokra amikre használták.

    Ubuntunál sokat fejlesztettek az elmúlt néhány verzióban a betöltési sebességet, az összes linux egyértelműen gyorsabban tölt be a Windowsoknál, és másik jó tulajdonsága, hogy nem lassul az indulás "indokolatlanul". Ennek ellenére az Ubuntu teljesítményével én nem igazán vagyok megelégedve, igen sokat tud "gondolkodni" és kissé instabil is, de ez a legkönnyebben beállítható és kezelhető, leg felhasználóbarátabb. Én áttértem debianra, mert jelentősen gyorsabb, de megszenvedtem vele, mire belőttem a hangot és a képet rendesen, nameg fontosabb alkalmazásokat. Bár inkább netbookomon használom, azon tényleg gyorsabb az XP -nél (bár sajnos állandóan szükségem van winre is) - pláne az lesz, ha végre sikerül normálisan kernelt is fordítanom hozzá.

    Egy rokonomnak raktam fel eddig Debiant szintén az asztali, lassabb gépükre (mellette van laptopjuk, win7-el, úgyhogy asztalira csak linux ment), és nagyon meg vannak elégedve vele, teljesítményben főleg.