• aaaaa
    #40
    Nem kell, de ha az egyik nem fogja megtenni, a másik megteszi, a becsületes meg csődbe megy, bármit is teszel. Persze azt mondom a vállalkozók valóban vegyék meg, de te általánosságban megvetetnéd a kisgyerekekkel is akik nem használják semmilyen produktív tevékenységre.
    A megbízók eltűntek a pénzzel ? Van ilyen. Látod ilyen világban élünk sajnos. A GDP nem feltételen attól lesz nagyobb, ha Te utolsó összekuporgatott pénzed, egy amerikai multinak adod. A multik legnagyobb része olyan szintű adóelkerülést alakítottak ki nálunk, offshore cégekkel, és nemzetközi össze-vissza számlázásokkal, hogy ha annak a tizedét meg tudnád Te is tenni, már milliomos lennél. És ők teljesen legálisak, mindazok ellenére, hogy a bevételük arányát tekintve alig fizetnek adót, és nem igazán gyarapítják a GDP-t.
    A fejlődéshez inkább olyan döntések kellenének , amelyek nem ellentétesek az ország érdekeivel. Ha feltűnt volna az elmúlt évtizedekben folyamatosan ez történt. Jól működő vállalkozások tudatos tönkretételével, ellehetetlenítésével, gyárbezárásokkal, az ország értékeinek privatizációnak nevezett elkótyavetyélésével.
    Szóval nem igazán lesz kisebb a válság, vagy nagyobb, attól hogy hány PS-t vesznek. Ami abból itt marad, az az Áfa meg valami minimális pénz, azt meg akkor is megkapja az állam , ha Pistike elissza, elcigizi, vagy elautózza azt a pénzt, sőt akkor még sokkal jobban is járt a jövedéki adó miatt.
    Persze soha egy szóval nem mondom, hogy a legális vállalkozások ne vegyenek legális szoftot.