• Balumann
    #38
    Én azzal teljesen egyet értek, hogy aki munkaeszközként használ valamit, akár szoftvert, az vegye meg (fektessen bele). Egyrészt neki is jobb, ha a szoftvert tovább fogják fejleszteni, másrészt nem kell félni a lebukástól sem, és remélhetőleg az ára is megtérül. Én nem tudok olyan dolgozó vagy vállalkozó ismerősről, aki nem eredeti szoftvereket használna.

    A többiben viszont nem. Senki sem lophat szoftvert a hobbijához, de a szoftvert nem is lopja senki. Az informatika egy óriási dologban különbözik az általad felhozott példától.


    Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy így nem lenne értéke a termékeknek, és ez nem is jogosít fel senkit arra, hogy használja. De, mivel nem lopja el senkitől, és jóeséllyel a jelenlegi árak (ami nagyon magas az itteni fizetésekhez képest) miatt, hobbira nem fog senkise kiadni pénzt pl. photoshopért. Most akkor mi van, ha hobbira mégis azt használja? Valójában csak előnye van mindenkinek, hiszen többen használják, illetve ha később mégis szüksége lesz rá mint munkaeszköz, azt fogja megvenni.
    Egyébként már több szoftvernél is láttam, hogy otthoni használatra ingyenes, kereskedelmi használatra már nem. Lenne esze a szoftverfejlesztőknek, így csinálnák, esetleg tennének bele 1-2 kevésbé zavaró reklámot, amiből lenne bevételük is (nem is kevés, mert Photoshopot igensokan használják így is illegálisan, hátmégha ingyenessé tennék).