• aaaaa
    #21
    20-30 éve mindenki jót röhögött volna ezen az egészen. A cégek agymosása, fenyegetőzései jól működnek. Nem tűnt fel, hogy például a hazai lemezkiadások szinte a nullára estek vissza ? Az emberek nem hülyék, hogy amihez ingyen hozzáférnek, kemény pénzekért megvegyék. Lehet őket tolvajnak, erkölcstelennek, kalóznak nevezni, börtönnel fenyegetni, néhány szerencsétlent, (a tömegbe lövetéshez hasonlóan), példa statuálási célzattal, anyagi csődbe taszítani, de az átlagos helyzet ettől nem sokat fog változni.
    Az amit a multik és kiadók sugallnak, a szellemi termékek védelméről az emberek 95%-ának nem egyezik az általános érékítéletével.
    A sulit ne hozzátok példának , ott emberek aktívan dolgoznak, nem egy rég elkészült termék "illegálisnak nevezett" használatáról, vagy épp nem használásáról szól a dolog. Különben is 20 éve ingyenes volt az oktatás, és nem termelt ennyi elbutult embert a társadalom. Alap volt, hogy mindenki tanulhatott akinek volt hozzá kedve és tehetsége, nem csak a gazdag kiváltságos réteg csemetéi szerezhették meg a tudást. Ennyit a tandíjról...
    A játékért is elég kevesen fizetnek, volt is róla épp elég cikk. Nem is fognak, mert ha nagyon befenyítik szerencsétlen gyerekeket, játszanak az ingyenessel, és a nagy cégek ugyanúgy koppon maradnak, bár legalább boldogok lehetnek, (gazdagabbak nem), hogy nem másolták a cuccaikat.