• Balumann
    #84
    Van akinek már a töke ki van abból, hogy nem érkeznek komolyabb, reálisabb, összetettebb játékok (részben én is ilyen vagyok) csak ilyen leegyszerüsített, gondolkodásmentes, látványos tucattermékek, és egy kicsit el szokták túlozni a dolgokat. Én feltételezem, hogy ők sem tartanak mindenkit retardált hülyének, aki ezekkel játszik, de őket jobban megértem és azzal nem értek egyet, hogy ez relatív lenne.
    A szimek és az árkád között elég nagy szakadék van sajnos, a szimek gyakran időigényesek, kellenek hozzá eszközök hogy élvezhető legyen (én pl. IL-2 -t aztért hagytam abba, mert elromlott a fejlámpám, amit head trackingnak használtam, abba pedig nagy előny, nameg kormány vagy joystick a műfajtól függően) és gyakran nem is olyan pörgősek, filmszerűek, pl. ArmA vs CoD ...
    Éppen ezért rengetegen várták az OpF 2 -t, hogy az talán majd kombinálja a dolgokat, izgalmas, akciódús, nem szimulátor de mégis sokkal reálisabb, kell benne gondolkodni, taktikázni, meg végre nagyobb pályák, szabadabb játékmenet, stb.. Utóbbi nagyon részben meg is volt, de a játékot magát elég rendesen elkúrták jónéhány dologgal.