• Balumann
    #79
    De igazából megint te magyarázod félre a dolgokat, nem arról van szó, hogy aki azzal játszik az "általánosságban" butább lenne. De ettől függetlenül az ilyen játékok akkor is butábbak, primitívebbek, nem fejlesztik a képességeidet, hanem pont ellenkezőleg, "kikapcsolnak". Szemben a szimulátorokkal, vagy realisztikusabb játékokkal, amikből valamilyen tapasztalatot is szerzel, megtanulsz dolgokat.
    Ettől függetlenül nyilván nem lesz buta vagy hülye az, aki ilyenekkel játszik, én is élvezettel vittem végig számos játékot aminek köze nincs a valósághoz, és jóideig én is hülyeségnek tartottam a szimulátorozást.

    És egyébként nem is arról van szó, hogy mindennek a valóságot kellene szimulálnia, de én személy szerint sokkal jobban szeretném, ha egy kicsit összetettebb és reálisabb játékokat adnának ki, több dologban fedjék a valóságot. És miután elkezdtem szimezni, az igényeim is megnőttek, előtte nagyon tetszett a Blazing Angels például, és valószínűleg a HAWX is bejött volna. Utána mikor elindítottam 5 perc után letöröltem.
    Nem azért, mert nem szimulátor, hanem azért, mert már nem igazán tudom elviselni pl. azt, hogy ugyan olyan sebességgel haladok függőlegesen fölfele mint lefele, meg hogy semmi fizika nincs a játékban. Hasonlóan vagyok a Call of Duty -kkal, bár singleben nem volt rossz végigvinni (4. részig egyenesen imádtam őket, multiban klánban játszottam még United Offensiveben), Armed Assault, GRAW1-2 után már nem tetszik ez a túlegyszerűsített, árkád irány.

    Én tartom, hogy ez közel sem relatív dolog.