• Komolytalan
    #12
    Na ja, a kötelező frissítéssel el is érné az M$, hogy elfordulnának tőle a cégek, és páran biztosan átváltanának akár linuxra, akár OSX-re.

    Egy céget nem lehet kötelező oprendszer, böngésző, akármi használatra kényszeríteni, mert onnan kezdve nem fogja használni azt az oprendszert, böngészőt, akármit - ennyi. Első melóhelyemen 1999-ben cseréltük le a Win3.11-eket Win95 OSR2-re. És nem azért mert nem volt pénz informatikára, hanem mert ésszel költöttek - kalapácsot is akkor vettek amikor kellett, meg oprendszert is. A Win3.11-hez nem kellett vinyó (boot epromról indult), a Win95-höz kellett. A W95 eleve olcsóbb volt, és a disk-, cpu-, memóriaigénye is kisebb is volt mint mondjuk a Win98/Win2K-é, és annyira Y2K kompatibilis volt mint amennyire kellett, így erre lett minden oprendszer cserélve.

    Szóval felejtsük, hogy oprendszer/böngésző csere sokszor más szoftver cseréjét is magával vonzza, és nem minden cég vágya az, hogy most hirtelen annyit költsön informatikára amit egyébként 5 év alatt szokott, csak mert az M$ bal vagy jobb lábbal kelt fel.