Szerintem akár a környező naprendszerek is elérhetőek lennének kvázi mai technológiával. Csak a probléma az, hogy a technika primitívsége miatt mérhetetlenül nagy erőfeszítésbe telne. Kb a teljes iparunkat és gazdaságunkat e köré kéne szervezni a bolygón. Ha ez teljesülne, akkor kvázi mai technológiával űrdokkba épülhetnének olyan generációs űrhajók, amelyek nagyon sokáig fenntartható közegeket szállítanának, emberekkel együtt. De ehhez lehet naponta rakéták 100-ait kéne fellőni szerte a világban. Az űrhajó kb úgy nézne ki , hogy a nagy része csak egy központi rács ledobható konténerekkel,tartályokkal. A lakótérhez meg jó lenne valami gravitáció, ezt nem tudom, forgó részekkel talán megoldható. Azért mondom, hogy kvázi mai technológia, mert nyilván nagyon sok részletkérdés van, amit ugye ki kéne még dolgozni, de szerintem egyik sem igényelne több évtizednyi kutatást, vagy ilyesmi...
Nyilván egy ilyen projekt a mai viszonyok közt nem fog létrejönni, csak azt mondom képesek lennénk rá, ha nagyon akarnánk.