• NEXUS6
    #58
    Igazából sokkal jobb lenne, ha tényleg ilyen technológiával hajtanák a göbzit, az idő ugyan is azt is jelenti, hogy probléma esetén egyrészt jelentős pályamódosítást tudnak végrehajtani, másrészt sokkal kevesebb idő alatt vagy ők érnek már biztos helyre, vagy éri őket utol a mentőhajó.

    Bármilyen végzetes probléma esetén, pl "csak" annyi, hogy megmérgeződik, elfolyik a víz. A kémiai meghajtású rakétával 1-2 évig tartó utónn, az emberiség nézhetné a valóság sót ahogy szépen 1-2 hét alatt kimúlnak. A fejlettebb meghajtással meg gyakorlatilag szinte bármikor menthetők lennének.

    Másrészt a páros dolgot azért sem tartom jó ötletnek, mert az egyik tag elvesztése esetén nagy valószínűséggel lelki okokból még egy ember kiesik a melóból. Egy haverság/barátság azért ennél sokkal lazább kapcsolat. A haverság esetén az ember bármikor kereshet "póthavert", és ez lehet fiú lány tökmindegy. Pár elvesztése esetén kiszámíthatatlanná válik a közösség dinamikája (hú ez szép kifejezés lett:))). Az egyedül maradt lehet öngyilkos, nekiállhat gyilkolni, feldúlhat más párkapcsolatot, bármi lehet.