• halgatyó
    #14
    "RoE és egyéb dolgokról fogalmuk sinsc, de a kényelmes liberális világképpel és 0 technikai tudással könnyű elítélni azt, ami ott történt"

    Azokra, akik leginkább elitélik az egész Iraki mocskot, nos azokra pont nem a "liberális" a jellemző tulajdonság világszerte
    (Azon el lehetne tanakodni, hogy vajon a "liberális" szó értelmezése, amely nezetközi szinten egységes, miért tér el annyira a szó eredeti jelentésétől...)

    Másik: ahhoz, hogy fegyvertelen civilek legéppuskázását a saját hazájukban, idegen hódítók által, hogyan itéljük meg, nos ebben nem a technikai részletek ismerete a fontos.

    Mint ahogy a fogolykínzások megitélése sem. Azok a megkínzott emberek túlnyomó töbségükben a saját hazájukban, idegen hódítók által elfogott hazafiak, ellenállók.
    Ha mondjuk a mi olaszliszkai gyilkosainkat meg a boxolós gyilkost (tudod, aki 4 év felfüggesztettet kapott egy diáktársa órákon át üldözéséért, majd agyonveréséért) nos, ha ezeket részesítenénk olyan büntetésben, mint Guantanamon micsoda rettenetes hörgés lenne?
    Vagy ha símán felakasztanák őket, mint Szaddamot, akkor is hogy hörögnének a tudodkik...
    Ezek a dolgok egyre jobban előbukkannak, és az erősödő agymosás ellenére egyre több embernek nyílik ki a szeme. Nem feltétlenül barom az, akinek nem tetszenek ezek a dolgok (és még sok ezernyi más), és esetleg hangot merészel adni a véleményének.

    Képzelj el egy puzzle játékot, ami mondjuk 1000 darabból áll.
    Tegyük fel, hogy valaki még egyszer sem látott ilyet és nem is tudja mi az. Ha csak egy darabot tart a kezében, akkor valami apró szemétnek hiszi.
    Ha viszont mind az ezer darab oda van kiöntve a padlóra, akkor egy intelligensebb ember már gyanítja, hogy azok az apró micsodák egymásba illenek.

    A világ körülöttünk is ilyen. Azzal a különbséggel, hogy -- becslésem szerint -- 3 nagy puzzle darabjai vannak szétszórva, és meglehetősen hiányosak is.
    De azért megpróbáljuk kirakni. Valaki szorgalmasan lopkodja a darabokat, és idegen darabokat dobál be a játéktérre.