• Macropus Rufus
    #14
    lehet már öreg vagyok és ezért ez a véleményem, de sztem full igénytelen játszani egy 6-8"-os kijelzőn. Teljesen mindegy, hogy milyen a felbontása, maga a kijelző kicsi. Ha meg fhd vagy qhd akkor is tök mind1, mert a felbontásbeli különbséget észre sem veszi a user, csak cpu/gpu páros, mert nekik azért ki kell számolni a dolgokat, függetlenül attól, hogy a user nem is veszi észre. Aztán ott van az irányíthatóság.
    Biztos van, de én még nem találkoztam olyan kontrollerrel amit jól lekezelt volna a droid. Lejjebb írták, hogy stratégiait érintőkijelzővel kell játszani... Hát mondjuk egy simcity-t vagy egy kaptializmus-t megnézném, hogy hogyan játszik érintőkijelzővel. Egér+gomb kombó. Ez a legjobb. Kivéve ha szimulátorral játszunk, ott talán a teló forgatása kvázi kormányként használata talán jobb. Aki igazán játszik az sztem nem fog nekiállni telóval b@szakodni. Tudom most majd lehet jönnek a megmondó emberkék, hogy de mert a gémerek nagy része telón nyomja, tehát én mint pc gémer minoritásban vagyok. Lehet, de akkor ugye a tehénszar is jó, hiszen több milliárd légy nem tévedhet... Ugye? ;)
    És akkor már amit írtak: az aksi kérdés. Hát igen. Ez a veszte a mobil játékoknak. Ha olyan minőségű grafikát akarnak kihozni a telókból mint egy pc-n, akkor az a teló nem fog bírni egy órát sem. És minél többet gyötri a user annál inkább nem fogja bírni. A hő megöli szépen az aksit, az elektronikát, stb... ha meg folyton töltőn lóg a cuccos, az meg aztán biztosan jót tesz a vasnak.
    Aztán olvasom, hogy 40 éve komoly nagyvállalatok használtak csak szgépet. Hát ez sem teljesen így van. Mondjuk azt, hogy szűk kis hazánkban volt ez így. Nekem 37 éve van otthon szgépem. És nem vagyok nagyvállalat :) Talán kicsit jobban meg kellene határozni, hogy milyen gépeket használtak. Az, hogy szgép eléggé tág fogalom. Mert a TVC/Vic20/C64 stb is számítógép. Meg akkor is volt pl. IBM360-as gép amit nem kimondottan otthoni felhasználásra szántak. Nyugaton meg már bőven 40 éve van otthon számítógép. Mondjuk egy Atari 2600 közel 40 éve jelent meg. És az otthoni gépnek volt szánva.