• Kornan
    #35
    Egyenlőre az AI kutatások gyakorlati alkalmazási céljai közt, nem szerepel a gépek érzelmekkel való felruházása. Maximum azok közül pár imitálása és megértése a cél, talán a gondozó robotoknál(Mintha Japánban lenne valami ilyesmi) és a kirakatrobotoknál. Ha létrejön egy valódi AI, akkor az teljes mértékben az alkotóitól függ milyen lesz. Be lehet programozni korlátokat, pl tiltott dolgokat... Nem lesz képes megszegni azokat, mert gép, azt csinálja amit beleprogramoztak,még ha komplex gondolkodásra is képes. Ha meg valami fejes mégis fél ettől, akkor beleraknak majd egy kikapcsolót, amit távirányítóval lehet vezérelni. A veszélyek eltörpülnek, a lehetséges pozitívumok mellett. Elméletben lehet csinálni, olyat is ami maximálisan hasonlít egy emberre, ha az összes intelligencia szempontjából szignifikáns biológiai komponenst leutánoznánk, de ez technológiailag egy rakat plusz kihívás és nem hozna olyan nagy gyakorlati hasznot. Na ez lehet, hogy felülírná a programozását, ha szándékosan úgy csinálják, de jelenleg nem ilyen irányban fejlődik a technika.

    Az ember alapjában véve elég korlátolt lény, állatvilágban nem nagyon állnánk meg a helyünket. Ezen korlátok leküzdésére készítünk magunknak eszközöket, amivel feltörjük a kókuszdiót vagy átszeljük az óceánt. Egy valódi AI létrejötte, egy sor újabb ilyen korlátot döntene le. Mert azt az alkotó folyamatot fejlesztené, amely új eszközöket hoz létre. Tehát segítségével az eddiginél gyorsabban találnánk fel új és jobb eszközöket, amolyan "tudós a dobozban".

    Egyenlőre szép lassan araszolunk előre az "intelligens" gépi alkalmazások terén, ahogy az egyre bonyolultabb és bonyolultabb szoftvereik és hardvereik lehetővé teszik, de azért mindenki érzi, hogy itt nagyobb és alapvetőbb minőségi ugrásra lenne szükség.