• narumon
    Így van tehát az Amazon pont ugyanazt csinálja. Az amazonnak van egy jól menő saját boltja ahol ezt a hasznot realizálja (tehát gondolom nem is akar az appstorehoz csatlakozni, meg a markethez meg semmelyik másikhoz sem).
    Amiről az egész szól az az, hogy magyarra lefordítva a népszabadság, szeretné elérni azokat az embereket akik mondjuk iphoneal rendelkeznek, és ehhez nem kell semmit tennie mint felrakni egy digitális változatot az appstoreba mondjuk ugyanazért az árért (esetleg olcsóbban) mint a nyomtatott verzióért. Ezért cserébe az apple kér 30% részesedést, de a népszabadságnak igazából alig kerül valamibe, ez egy plusz előfizető (vagy a normál újságról átálló előfizető), és nem kell beleinvesztálnia sem infrastruktúrát sem emberi erőforrást, semmit. Szerintem ezért nem sok a 30%, szerintem ennyit elvisznek a nyomdai költségek és a terjesztés is. (sőt ha jól tudom akkor az többet). És akkor itt megint ott tartunk, hogy nem értem mi a probléma, mert a végén az jön ki, hogy még többet is kereshet 1-1 újságon, vagy olcsóbban adhatja ami viszont előfizetői szám növelésével jár.