• kovadam87
    Az hogy a mai embernek milyen a világképe, és hogy gondol a megtörtént és még meg nem történt dolgokra nem bizonyít semmit, és egyáltalán nem is lehet ilyen szavakkal dobálózni hogy ők tudták mi nem tudtuk, vagy fordítva.

Rengeteg mindent befolyásol az is, hogy ha a bizonyos népcsoport, hisz e vagy nem hisz e valamiben, és ez igaz a régi és új kor emberére. Az biztos hogy a világvégét, a jövőt, még képtelenség megjósolni, a múltat is majdnem ennyire, ezért születnek elméletek és ezért próbálunk logikusan következtetni hogy mi hogy történt ill. hogy fog történni. Amíg ember az ember érdeklődik, kíváncsi mi miért és hogyan történt/történik viszont az hogy milyen pontossággal határozzuk ezt meg, az még nagyon ingoványos terep. Egy biztos, hogy aki azt mondja hogy a majáknál fejlettebbek vagyunk, annak is igaza van, és mégsem... mivel a technika megenged nekünk sok mindent, viszont mégse tudunk szinte semmit sem. Tudtommal a maják nem a kis naptárukkal keltették fel elsősorban a figyelmet, hanem az adott korra való kiugróan magas fejlettségük és tudásuk az amiért megragadtak sokan és kutatni kezdték a sok miért és hogyan-okra a válaszokat.

Én személy szerint a mai napig nem hiszem hogy bárki bármit meg tudna jósolni (gondolok itt a régi korok nagy elméire), mivel az embernek megvan az az adottsága, hogy mindenbe bele tudja beszélni a maga igazságát, és ha van egy álláspontja azt kézzel lábbal be akarja bizonyítani (független attól hogy helyes az elmélete vagy sem).

Végül de nem utolsó sorban, én úgy hiszem, a világvége mindenkinél akkor következik majd be, mikor meghal. Nem előbb és nem később :) Szerintem ez egy helytálló elmélet, és sokan igazat fogtok adni nekem. ;) Bár ezt a maja kultúra vs. világvége vs. összeesküvés elmélet dolgot abbahagyhatnánk már mert szerintem kicsik vagyunk ehhez a témához (én legalábbis mindenképp) :D