• karesz6
    #30
    1:
    Az MI jelenleg azt jelenti hogy képes egy emberi nyelven feltett tetszőleges kérdést értelmezni és arra válaszolni de hiányzik belőlle a "lélek" vagyis nincsennek gondolatai nem gondol arra hogy neki jobb lenne ha nem lennének emberek mert nem fogalmazódnak meg benne önálló gondolatok.
    2:
    Az emberi agy bizony pont úgy működik mint a számítógép. Vannak idegsejtek amik összeadnak dolgokat. pl. rövid idő alatt kapnak x "jelet" és akkor leadnak 1 db impulzust. De olyan is van ami kivonásra képes vagyis egyszerre kap gátló és serkentő jeleket és ha a serkentő jelek kellő képpen túlsúlyba kerülnek egy időre indul az akciós potenciál. A szemben lévő idegsejtek felismerik a kontrasztos vonalakat az agykéregben pedig a vízszinteshez különböző szögben álló vonalakat ismernek fel legfelül kicsit lejebb már nem vomalakat ismer fel az agyunk hanem sarkokat még lejebb íveket stb. és ebből áll össze egy kép. Ezeket az információkat megkapja a kisagy is és lehetővé teszi hogy elhajolj egy feléd tartó hógolyó elől anélkül hogy elvágódj vagy hogy a billentyűzet gombjait nyomni is tudd nem csak ütni.
    3: Lehet hogy benne van a fél internet de lenne egy "kvíz" kérdésem.
    "Kire gondolok? Farkas támadás áldozatául esett egy öreg hölgyel aki az apjának az anyukája volt majd kiszabadította mindkettőjüket a helyi állatszaporulat kordában tarásáért felelős szervezet egyik oszlopos tagja."
    Igaz hogy a megfogalmazás furcsa és zavaró de a kérdésre a válasz mindenkinek egyértelmű, az viszont erősen valószínűtlen hogy ezt egy program megválaszolja.