Jonah#3
Igazából értem is meg nem is a kezdeményezést.
Az ok, hogy jó lenne olyan hardvert építeni, ami többé-kevésbé kipróbált. De ezzel együtt az egész el is tűnt a süllyesztőben. Szerintem a hardvert a környezet által szabott igények határozzák meg. Én most pl. egy olyan hardveren dolgozom, aminek az alapjai már régóta megvoltak. Csakhogy ennyi is az egyezőség. Az új hardver másabb követelményeknek kell eleget tegyen, emiatt pl. a processzor és az FPGA más buszrendszert használ, máshogyan. És akkor még a körítés sem ugyanaz amit az FPGA mellé le kell tenni. Ez gyakorlatilag minden hardvernél így van, a többi meg nem open hardware design, hanem csak sima után építés. Az megint egy jó kérdés, hogy persze, do it yourself, de akkor kérdem én, mitől lesz kipróbált az áramkör?? hiszen épp az előbb írtam le: minden hardver egyedi igényeknek tesz eleget. Mégha a schematic ugyanaz is, a többi már biztos bukó: nem mindenki vérprofi layout (PCB) tervező, illetve a schematic sokszor egy kisebbik darabkája a nem elhanyagolandó problémáknak.
Aki épített már erősítőt otthon, az tudja : egy jó layout aranyat ér (pl. erősítőknél ez kisebb torzításban vagy pedig a nagyobb gerjedékenységben nyilvánulhatott meg - konstrukciótól függően).
Amúgy találtam egy flyert egy ilyen hardverről... kicsit arról szólt, hogy rendeld meg tőlünk, mert mi bazi olcsók vagyunk.... na itt csuktam be az ablakát
Igazából nem rossz, de a gyári applikációk általában beszédesek ha alkalmazástechnikáról van szó. Meg ilyennel úgyis tele a net, akár open akár nem. Csak meg kell tudni keresni