• Balumann
    "OK nem lenézve természetesen a játékokat, vagy a játékost, aki játszik velük, (én is jó pár éves játékokkal nyomom rendszeresen, az újabbak, meg csak átutazóban vannak csak a vincsimen), de most őszintén mit vársz? A krézi takszi hány fps-sel fusson, 2000 helyett 2200-zal?:)"

Nem az FPS-ekről van itt szó,hanem hogy egyáltalán elindul-e! :D Természetesnek vesszük,hogy elindul minden gyakorlatilag még az is, ami Win98 -ra lett kiadva, még a kompatibilitást is lehet állítani ugyebár, bár többnyire azért fel szokták ismerni,ha régebbi környezet szükséges hozzá. Pl. kompatibilisnek kell maradnia a korábbi directx(5-9) -iel, tartalmaznia kell rengeteg fájlt amit a régebbi szoftverek használnak, és azokat is be kell tudja "fogadni" a rendszer.

Ráadásul egy szoftvernek rengeteg dolog bezavarhat, pl. új vagy módosított szolgáltatások, maga a kinézet és ilyenek, ez sem egyszerű dolog. Worms world party pl. alapból nem is indul el (hibajelentéssel leáll), fanok készítettek hozzá egy spec indítót, amivel régebben már sikerült valaogy beindítani. Legutóbb mikor próbáltam, inverz szinekkel jelent meg :D A kiadási előtti (RC) verziót nem tudom próbáltad-e Win7 -ből, nah abban volt még sok ilyen. (Vista -ról meg ne is beszéljünk xD).

Igen sajnos ma már rengeteg eszköz van, ráadásul állandóan változik ill. bővül a funckiójuk, amit másképp nem nagyon lehet szabványosítani, hogy ne kelljen mindenhez külön egy driver. Régen az amíga idején azért egy picivel egyszerűbb volt a helyzet :D

Amúgy én egyenletesebb FPS -t sem tapasztaltam konfolgatás után sohasem. Pedig most abszolut a CPU -m a szűk keresztmetszet, 1,8 ghz -es dual core cpu -val (2,7 ghz -re felhúzva jelenleg, de ez is csak 2-3fps javulást jelent,már sajna nem az órajel számít a cpunál igazán :( )