"Átlag user nemhiszem, hogy szeretne ilyen parancsikonokat látni az asztalon, hogy "kernel modul indítása", "hálózati fájl/és nyomtató megosztás indítása" meg más szolgáltatásokra. :D"
Hát nem pont erre gondoltam.:) Viszont pl. a moduláris kernel, meg a jó öreg Amiga féle mikrokernel architektúrában vannak azért hasonlóságok. A Win is ebbe az irányba tart, sőt ha jól emlékszem valamelyik jövendőbeli win-t, vagy csak egy demo-projektet kifejezetten ilyen, mikrokernel irányba vittek. Talán nem is lehet máshogy. Régebben volt egy floppy, egy video, egy hdd, egy nyomtató a gépre kötve és annyi. Ráadásul sokkal egységesebbek voltak, kevesebb szabvány létezett együtt, az IBM, mint a platform megteremetője még éreztette hatását, volt értelme a monolit kernelnek.
Ma van net, kismillió wireless hozzáférés, USB, frewire, mobiltelcsi, webcam, ezerféle beviteli eszköz, meg RAID, meg egyéb rendszerelemek, amelyek a gép kikapcsolása nélkül csatlakoztathatók, eltávolíthatók. Csak dinamikusan lehet ezeket kezelni, amire ma még sajna a win, vagy általában a PC architektúra nem képes kellő hatékonysággal. Illetve képes, ha látványosan növeljük az erőforrás szükségletet valamilyen irányban. A PnP-t már ugyan valamennyire rendbe rakták, de olyan áron, hogy minden eszközhöz a winnek kell a drivert tartalmaznia, vagy valahonnan előtalálnia. Na az Amiga féle Autoconfig ezt 25 éve valahogy értelmesebben adta elő.
A M$ vezető pozícióban van, ha kiad egy új OS-t mondhatja, hogy márpedig ez lesz az a szabvány, amivel az eszközöket csatlakoztatni lehet. Úgy értem, hogy nem egy drivert kéne követelnie, amit ő berak a win telepítő csomagba, hanem az eszközben kéne a drivernek is lennie. De nem teszi, továbbra is a kitaposott irányban halad, mert fenn akarja tartani a látszólagos visszafelé történő kompatibilitást. Amit persze fenntarthatna akkor is, ha ezt az áttérést már megtette volna.
"Egyébként én személy szerint nagyon sok mindent állítottam a rendszeren, hogy elvileg "gyorsabb" legyen, de FPS növekedést/csökkenést én sohasem tapasztaltam, a játékok pont ugyan olyan FPS -el futnak most is, mint másfél éve telepítés után, akárhány szolgáltatást lövök ki."
Valszeg mert nem a CPU volt a szűkkerszetmetszet, hanem a videokari.
Azonban mint írtam, jelentősen egyenletesebb fps menetet kap az ember, ilyen esetben is.
"Szerintem régebbi játékokkal abszolut nem is foglalkoznak a fejlesztők, szerinted pl. ilyen játékokhoz, mint Tony Hawk szériák, Crazy Taxi, SWAT4, Commandos 1-3 - csak hogy azokat említsem amikkel mostanában így játszogattam, mikor adnának ki javított verziót, hogy működjön Win7-en, ha nem nyújtana kompatibilitást."
Marió megvan? Naggyon kúl, ki ne hagyd!:D
OK nem lenézve természetesen a játékokat, vagy a játékost, aki játszik velük, (én is jó pár éves játékokkal nyomom rendszeresen, az újabbak, meg csak átutazóban vannak csak a vincsimen), de most őszintén mit vársz? A krézi takszi hány fps-sel fusson, 2000 helyett 2200-zal?:)