• Madve
    #49
    Kikapcsolt ébresztés: Azért érdemes lenne kifejleszteni. Ha az utóbbi több mint 10 évben nem volt probléma, akkor most miért nem lehet megoldani? Mondjuk android amilyen ütemben fejlődik szerintem ez sem lesz sokáig kérdés.

    "Térképek: Ok, itt valóban ott van a nokia (és nem a symbian). Sztem egy plusz szolgáltatás nem éppen az OS része. A telefonon meg úgyis van mobilnet, úgyhogy én simán szoktam a maps-et használni, egyáltalán nem zavar hogy pörgeti a netet (mellesleg nem nagyon)."

    Miután elsősorban symbianra lett fejlesztve (ez alól eddig csak maemo a kivétel), és a nokia tulajdonában áll a symbian is, ami azóta nyíltforrású lett, (de attól még a tulajdonjog nem változott) nyugodtan ráírhatjuk a symbian számlájára. Egyébként sem magukról az os-ekről vitatkoztunk eddig sem, szerintem elég érdekes lenne egy telefonos hír alatt csak kizárólag kernelekről szóló vita, pláne hogy ez nem egy fejlesztői fórum.
    Az internethasználattal nekem sincs gondom, hanem annak hiányával inkább. Pl nézz meg a térképen vmit, amikor egy alagsorban vagy egyéb helyen tartózkodsz, ahol nincs térerőd. Google mapson nem fog menni, pedig mint mondtam az inkább való térképnézegetésre, mint navigációra.

    Biztonság: Hány év piacvezetés (akár hype) áll is a Nokia mögött? Milyen rendszer fut(ott) is az összes nokia telefonon az utóbbi 10 évben (kivéve n900)? És még itt nem számoltuk bele más gyártók (Ericsson, Siemens, Samsung, és Panasonic) által kiadott symbianos telefonokat. Volt elég ideig az előtérben szerintem. Meg volt rá elég idő, hogy javítsák.

    "USB: Valóban jó dolog hogy erre is van lehetőség (pendrive), plusz 1 pont (bár kevés használati esélyét látom, ettől függetlenül a lehetőség jó)."

    Ezzel én is így voltam, amikor még csak előrendeltem az N8-at. Azóta eljutottam odáig, hogy a telefonon minden féle kis hülyeség helyett ott fityeg a lehető legkisebb méretű (nincs 2 cm) micro usb-normál usb átalakító amit találtam, és heti egy-két alkalommal biztosan használom.

    "Ingyenes progikkal is megoldható hogy neten keresztül lockold a telefont"

    Túlnyomorészt ezeknek a próba-, vagy törtverziója ingyenes. Ennek a locknak inkább az a lényege, hogyha ottfelejted vhol, vagy vkinél a telefont, akkor zárod le egy sms-el, hogy más ne tudja használni/átnézni. Ez hétköznapibb, mint a lopás, és abban az esetben hülye a tolvaj, ha nem kapcsolja ki a telefont, és szabadul meg a simtől még az első percben...

    "Végezetül, aki úgy vesz androidos telót, hogy nem akar folyamatosan bütykölni rajta, új progikat kipróbálni, rendezgetni, alakítgatni (nem romfőzéssel), az vagy elégedjen meg a telóval úgy ahogy van és ne fikázza az OS-t, vagy ne vegyen androidos telót.
    Ezeknek a telefonoknak pont az a lényege hogy a végletekig átalakíthatod."

    Mint ahogy a symbian is erről szól.
    A többieknek ott vannak az os mentes butafonok, vagy az s40-es modellek és persze az iphone, meg wp7-es telefonok.

    Továbbra sem gondolom úgy, hogy történt volna bármiféle android fikázás.

    "És még mindig nem látom hogy túlzottan jobb lenne a symbian :)"

    Éppen ezért nem is látsz hsz-eket ilyesmiről. Én is azt mondtam már lejjebb is, hogy hasonlóak. Android gyorsan fejlődik, amit tegnap még hátránynak tudtam volna felhozni symbiannal szemben, arra ma már van használható megoldás, holnapra meg már megoldott. Persze azért nem ilyen gyorsan, de az utóbbi alig több mint egy évben sokat változott. Mint mondtam, nem elképzelhetetlen, hogy nekem is lesz, de erre legközelebb jövő nyáron kerítek sort, addigra már a nemsokára megjelenő meego is egy éves lesz... Majd akkor eldöntöm melyik előnyösebb számomra. :)