• Match
    Elkerülve a giga hozzászólásokat, kiragadok pár mondatot a teljes idézés helyett.

Multitask: Valóban idegesítő az android alatt, hogy a program dönti el, hogy ha átváltasz eyg másikra, akkor ő kilép, fut, pause-ol, vagy mit csinál. A megoldás tényleg a task killer (és egyébként jobb megoldást én se tudnék, így egyszerű, nem kell foglalkozni vele, bármikor fut egy játék, nyomok egy home-ot, és már ténykedhetek). Az ébresztőt (legalábbis az én telómon) nem kell ignore-ra rakni a task killerben, úgy is működik ha kilövöm. Én még egy rakat system processt is beraktam a task killerbe :)
    Amiről úgy gondolja, az újraindul hamarosan (és ezt utálom pl....minek fut a részvényfigyelő? (stocks)).

Kikapcsolt ébresztés: Tulajdonképpen ha átteszi a telót airplane mode-ba, és kikapcsolja a kijelzőt, esetleg nyom egy task killt, már olyan mintha ki lenne kapcsolva (tényleg 1 éjszaka alatt nem lesz 1%-nál több aksifogyasztás).
    Ezt az egész kikapcsolt telefonos ébresztős dolgot amúgy abszolút nem értem. Nagyon kevés esetben jönne jól (pl lemerül). Mivel általában estére egész napos wifivel, 3g-vel, netezéssel játszással telefonálással estére úgyis 20-30%-on lesz az aksi, estére úgyis fel kell tenni a töltőre.
    A kényelmesek és a "engemnezavarjanakeste" embereknek meg ott vannak az automata profilállító appok és az airplane mód. Kényelmesebb mint ki be kapcsolni.

"Akkor minek a romfőzés?"

A romfőzés nem azért van pl hogy a kezelőfelületet lecseréld. Én pl a gyári appok kiírtása miatt fogom kipróbálni. A főzött romok is általában valamelyik marketről letölthető homescreent használják, amit a rom nélkül is nyugodtan feltehetsz.
    Nem mellesleg új rom, új kernel, proci húzás stb, egyéb geek dolgok :)

Térképek: Ok, itt valóban ott van a nokia (és nem a symbian). Sztem egy plusz szolgáltatás nem éppen az OS része. A telefonon meg úgyis van mobilnet, úgyhogy én simán szoktam a maps-et használni, egyáltalán nem zavar hogy pörgeti a netet (mellesleg nem nagyon).

Biztonság: Az android és az iOS a 2 hype-olt rendszer ma, persze hogy ezeknek a hibáiról zeng az egész net. Ha a symbian lenne hasonló cipőben, akkor arról jönnének hasonló hírek...egyszerűen kevesebben foglalkoznak vele.

USB: Valóban jó dolog hogy erre is van lehetőség (pendrive), plusz 1 pont (bár kevés használati esélyét látom, ettől függetlenül a lehetőség jó).

Utolsó blokk: net megosztás van, kábelen (1 nyomás), illetve ott a wifi thetering (3 nyomás, 1 ha kiteszel neki egy widgetet). Semmi plusz progi nem kell hozzá sehova.

Ingyenes progikkal is megoldható hogy neten keresztül lockold a telefont, megnézd hol van gps-en, üzenetet küldj rá, illetve vannak progik, amik új simkártya esetén egy másodlagos telefonszámra küldik a gps koordinátákat, illetve használhatatlanná teszik a telefont, automatán törölnek róla mindent, stb. Ezek nagyrésze a htc-ken alap, és ingyenes, a többinél túrni kell a marketet, de hát erre való.

A menürendszer érdekes...én pl legtöbb esetben kerülöm az appdrawer használatát, mert minek. A homescreenre pedig úgy raksz ki valamit, ahogy nem szégyelled. Pl ott van a simi folder app, ingyenes, össze vissza rendezheted a progijaidat. Az appdrawer-re is van ilyen megoldás, pl a nexus S-en ha jól tudom alapból van ott is folder kezelés.

Végezetül, aki úgy vesz androidos telót, hogy nem akar folyamatosan bütykölni rajta, új progikat kipróbálni, rendezgetni, alakítgatni (nem romfőzéssel), az vagy elégedjen meg a telóval úgy ahogy van és ne fikázza az OS-t, vagy ne vegyen androidos telót.
    Ezeknek a telefonoknak pont az a lényege hogy a végletekig átalakíthatod (ok, valamihez root kell, de anélkül is elég sokmindent lehet).

És még mindig nem látom hogy túlzottan jobb lenne a symbian :)